LOADING

Type to search

Biljni svijet by Vlaho Raič Du Sportivo©

PREDIVNI ČETKOVAC OKUPAN KIŠNIM KAPIMA Još više zablistao

Crveno – Zelena Rapsodija!

“Amatersko oko” DU Sportiva zabilježio je veličanstven trenutak za ovu prekrasnu biljku. Okupan kapljicama kiše, osvježen, duboko natopljen – spreman je za predstojeće ljetne vrućine, a i mora održati razdoblje duge cvatnje koja se može održati i do listopada.

Prekrasni primjerci na Kantafigu o kojima sjajno brine naš Vrtlar su uistinu izložbeni primjerci, veoma zdravi, skladno oblikovani i za divljenje svakome koji opaža šarolik, bogat, u mnogočemu jedinstven biljni svijet oko nas.

Četkovac je inače podrijetlom iz Australije i davno je “preselio” u ostatak svijeta gdje se može održati – nešto teže na kontinentalnim područjima.

“Bijeli Primjerak”

Nama je najpoznatija tzv. crvena vrsta, ali cvijet može, ovisi o rodu (oko 40 postoji op.a.), poprimiti i žutu, bijelu, ružičastu, pa i narančastu boju.

Može se uzgajati kao stablo ili grm, a jako lijepo podnosi orezivanje, koje mu donosi kompaktnost, ali i bogatiju cvatnju. Naravno i pod ostalim osnovnim uvjetima uzgoja gdje je potrebno dobro drenirano dlo, neutralni ph tla, bogato zalijevanje, sve da bi biljka bila u cijelosti zdravija, uz ostale “tips and tricks”.

Ali u osnovi najvažniji su ljubav i poseban osjećaj poštovanja i divljenja prema biljkama o kojima brinemo, ali i onima pokraj kojih prolazimo.

BRUŠKIN d.o.o. / “8K Čišćenje i Održavanje svih vrsta objekata” / 091 60 38 910

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *