LOADING

Type to search

Udruga Lukjernica Udruge

NAJCITIRANIJI HRVATSKI PSIHIJATAR (6.803) PROF.DR.SC. MIRO JAKOVLJEVIĆ O SVIM PITANJIMA O DEPRESIJI (VIDEO) Spoznaje i Upute koje je doista rijetko čuti

Itekako su otvorene perspektive prema izlazu iz depresije…

Naš najcitiraniji hrvatski psihijatar, Professor emeritus dr.sc. Miro Jakovljević, dugogodišnji predstojnik Klinike za psihijatriju KBC Zagreb, gdje je ustanovio i Centar za duhovnost osoba s duševnim bolestima, profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik i osnivač Hrvatskog instituta za istraživanje i edukaciju o mentalnom zdravlju, član Europske akademije znanosti i umjetnosti, osobe na Stanfordovoj listi svjetskih znanstvenika, glavni urednik međunarodnog časopisa Psychiatria Danubina – autoritet je i daleko izvan granica Republike Hrvatske.

U sklopu emisije Medicina i doktrina iznio je ono što je uistinu rijetko čuti u jednom razgovoru, o svim pitanjima vezano za depresiju, naravno koliko se može izreći u zadanom vremenu.

Emocionalno Blagostanje

Tako imamo i detaljno objašnjenih “sedam perspektiva depresije” i jedinstveni pristup ovog priznatog liječnika i znanstvenika u liječenju iste. Zna pitati pacijenta: “Je li Vi želite da se bolje osjećate“. Ukoliko je odgovor “da”, onda slijedi – “Otpjevajte nešto“, uz naravno nastavak “vježbanja sreće“, odnosno usmjeravanja i na “zdrave dijelove” i njegov pristup “to increase welness” (blagostanje), a ne samo orijentacija na “bolesni dio”. Već smo pisali o tome u razgovorima s profesorom u rubrici DU Sportiva Promocija mentalnog zdravlja” (Prvi dio, Drugi dio, Treći dio)

Što je pozitivno u Vašoj depresiji?” (svako zlo za neko dobro) i vodi sigurnom rukom pacijenta prema izlazu iz depresije.

Link na portal Pro Mente Empathica Hrvatskog instituta za istraživanje i edukaciju o mentalnom zdravlju, kojeg je osnovao profesor Miro Jakovljević

I da ne širimo previše uvod – uistinu se prepustite mislima našeg najvećeg stručnjaka znanstvenika na polju psihijatrije, koji između svega ostalog slovi i za našeg najboljeg psihofarmakologa, što je samo jedan od segmenata liječenja duševnih bolesti.

Tags:

You Might also Like