LOADING

Type to search

Du Sportivo© Mentalno zdravlje i Prevencija

IZJAVA O RODITELJSTVU I DJECI “Kao otac ću se smatrati vječni dužnik…”

Dar

Svaki tekst osim što može informirati javnost bilo činjenicom, stavom, izjavom sugovornika ili svim mogućim sastavnicama novinarstva – može imati i svoj cilj, a svaki novinar u trenutku pisanja može i zamisliti barem osnovni osjećaj čitatelja, primjerice da pojednostavnimo – dobar ili loš.

Zato i naš najcjenjeniji i najcitiraniji hrvatski psihijatar professor emeritus dr.sc. Miro Jakovljević posebno u svom djelovanju ističe empatiju, koju svrstava i u medijski svijet.

DU Sportivo se trudi ničim ne uznemiriti čitatelja, naprotiv – uvijek mu se trudi pružiti ugodan osjećaj “boravka” među tekstovima, slikama, videouratcima i svemu što objavi.

Vrijedan Pokrovitelj DU Sportiva – Predivan Beach Bar DODO – “Klik na Foto” vodi Vas na njegovu Internet stranicu

Kao jedan primjer medijske empatije, ali i primjer među brojnim definicijama tko je Dijete, tko je roditelj, što je obitelj, donosimo izjavu jednog oca, spominjući se rođenja svoje kćeri, prvog djeteta, u situaciji kada recimo njegova plaća nije mogla pokrivati ni stanarinu.

Shvatio sam da ona nije bila nešto marginalno i jedan prolazni događaj, nego središnja činjenica moga života i događaj koji mijenja definitivno moje postojanje. Shvatio sam da, dok sam do tada doživljavao sebe samog kao središte moga života, od tada nadalje nametnula se kao stup jedne nove egzistencije u kojoj će ona biti ta koja će određivati sadržaje i izbore…

Promijenio sam se i sazrio samo zahvaljujući njoj. Kao otac ću se smatrati vječni dužnik prema svojoj djeci jer to što sam danas dugujem poglavito njima.

U pravilu je funkcionalna obitelj izvan reflektora javnosti, u posvemašnjoj skrovitosti. Uočiti i vrednovati tu stvarnost bogatu čovječnošću, ispunja divljenjem i obnavlja nadu.

Uz ovu izjavu svakako bi mogla ići i sljedeća pjesma, iz zbirke poezije “Tisuću Preobraženja“, glavnog urednika DU Sportiva.

DAR

S tajnom vjere u darovani život,

Pružamo znojne i drhtave dlanove,

Pred redateljem iskonskih nježnosti.

 

Posegnuvši u škrinju rajskog dragog kamenja,

Brižno nam prepušta plod iskrice ljubavi.

 

Provedimo ga poljem plodnih sočnih smokava,

Sunčanim poljanama kada divlje naranče zriju,

Sklonimo ga od tuge divljih južnih vjetrova,

I da nikada to malo biće ne zaspe u mraku.

 

U spektru kruženja naših kratkih sudbina,

Bridovi odgovornosti suštinska su utvrda.

 

Sklonimo se pred najezdama pustih starosti,

Zaustavimo Zemlju na treptaj oka – prigrlimo anđela.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *