LOADING

Type to search

DU Sportivo 24 / 7 / 366 Du Sportivo©

EYE OF THE BEHOLDER & OSVRT NA “POSLJEDICE” DERBIJA Dovoljno smo gledali Dinamo i “Kamene Svatove”…

Lijep pogled na prvoligašku kompoziciju…

Dinamo je skamenjen napustio travnjak u Maksimiru, odnosno morali su “iznijeti kamene kipove“…

Metafora naravno, jer nisu uzeli mogućnost poraza / neuspjeha u mjeri u kojoj su morali i uz to bili su bolji protivnik. Nezaslužena pobjeda Hajduka? Ne. Nijedna pobjeda nije nezaslužena, osim ako nije stečena na nepošten način.

ANIVA TRAVEL – Usluge prijevoza Autobusom 49 + 2 na području Europe

Poludnevni / Jednodnevni / Višednevni izleti

Organizirani prijevoz djece na sportska natjecanja i organizirana višednevna natjecanja

Hodočašća / Sport / Kultura / Svečanosti

e-mail: anivatraveldubrovnik@gmail.com / mobitel 098/945-5781

Iznenađenje? Pustimo kladionice i sva moguća predviđanja. Pustimo patetiku i floskule – nije iznenađenje, očekivalo se, moglo se pretpostaviti. Pustimo i “generale iza bitke” – znao sam.

Osobno – nisam znao. I iznenadilo je i mene, vjerujem i mnoge navijače Hajduka, “oca i djeteta” Dalmacije. Ali toliko razdragalo i usrećilo da uistinu je teško pronaći prave riječi.

I sport i jest takav da netko slavi, netko tuguje. I sutra je novi dan. Ono što bi trebalo biti najvažnije je pojava jednog zdravog, sportskog rivaliteta. Gdje se slave zaslužene pobjede, poštuje i tješi protivnik u porazu, gdje poraženi čestita pobjedniku i pobjednik poraženom na trudu i borbi.

Nisu stvari bile ravnopravne proteklih godina i ne želim ulaziti u to isključivo radi zdrave budućnosti. Ne zdravije, već zdrave.

Ono što je uvijek lijepo vidjeti je prijateljstvo klubova, stisak ruke. Naravno da Hajduk i Dinamo, dva lava hrvatskog nogometa “ne mogu zajedno ići na ljetovanje“, ali doći će vrijeme kada će od mnogočega napaćeni i namučeni narod usmjeriti pažnju samo na zeleni travnjak. I samo na svoja posla i posla ljudi koji su im voljeni, otklanjajući se od devijacija u raznim porama našeg društva za koje se svi zdravog razuma nadamo da će iščeznuti.

Tvrtka “Bruškin Dubrovnik” specijalizirana je za čišćenje i održavanje. Petnaestogodišnja Tradicija garantira4K Odsjaj Vašeg Objekta

Dotada, a nadamo se da je sjeme počelo klijati – uživajmo u pogledu na tablicu. Ne veselim se nikad tuđoj nesreći ili porazu, ali zdrava je promjena prvaka u bilo kojem sportu, odnosno više konkurentnosti u borbi za vrh.

Koliko god vagon bio jak, makar i pozlaćen, ne može sam. Cijela kompozicija propada, pa i taj vagon, ukoliko svi u nizu nisu na visini zadatka, što je dosta kompleksno za postići, ali svima nam je u interesu i to u svim segmentima.

Close up of players of two sports teams shaking hands before the game on the field.

Zato je lijepo vidjeti Hajduk na čelu. Sutra i Osijek, ili Rijeku ili “nekog sedmog”. I veselje i radost. Sportsmanship. A podbadanja u okviru zdravog narodnog veselja – neka uvijek ostanu. Dosta nam je svima pretjerane ozbiljnosti, na koju smo često prisiljeni radi raznih tegoba današnjice.

Uživajmo u novoj sezoni HNL-a. I cijenimo konačno našu ligu. Naša je.

Kad “kompozicija nogometnih vagona” kroz najdivnije šume bude prolazila…

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *