LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

PARA OBARANJE RUKE Sedmo izdanje ZG Strong – Svjetski kup u obaranju ruke

Osobe s invaliditetom – 24 medalje!

Proteklog vikenda u zagrebačkom hotelu Westin održano je sedmo izdanje ZG Stronga, Svjetskog kupa u obaranju ruke. Nastupilo je više od 300 natjecatelja iz 21 zemlje svijeta koji su se borili na lijevu i desnu ruku u više težinskih kategorija u konkurenciji seniora, juniora, žena, te osoba s invaliditetom.

Posebna atrakcija bila je open klasa desne ruke u kojoj su se borili pobjednici svih težinskih kategorija. Na koncu je slavio 19-godišnji Mađar Botta Gabor ispred Bugara Stojana Golemanova i Iranca Mahdija Abdolvanda.

“Klik” vodi na sponzora DU Sportiva, koji svojim zlatnim rukama KROJI DOSLOVNO SVE

Od hrvatskih natjecatelja izdvojimo pobjedu Dražena Kogla u kategoriji do 75 kg lijeva ruka, dok je Ivan Kralj u istoj kategoriji bio drugi. Rino Mašić je osvojio srebro u kategoriji +105 kg lijeva ruka, a Viktorio Sović je bio drugi na lijevoj ruci, a treći na desnoj do 105 kg.

Kod djevojaka Stevana Vujasinović je bila druga na lijevoj ruci do 65, te desnoj +65 kg, Blaženka Kogl je bila treća na desnoj ruci do 65 kg.

U konkurenciji osoba s invaliditetom hrvatski natjecatelji su osvojili čak 24 medalje. Domagoj Cvitković je osvojio duplu krunu u konkurenciji sjedećih (+75kg), a Danijel Habdija do 75 kg, dok je Luka Drokan, također slavio na lijevu i desnu ruku u kategoriji stojeći 75 kg.

Svjetski kup je iza nas, konkurencija je bila iznimno jaka. U Zagrebu je nastupilo dvadesetak svjetskih i europskih prvaka. Odlično je bilo i u konkurenciji osoba s invaliditetom gdje neke od najvažnijih titula idu u Hrvatsku,” kazao je alfa i omega cijelog projekta Aleksandar Jakovac, koji je i predsjednik hrvatskog i dopredsjednik europskog Saveza za obaranje ruke.

PSP Dubrovnik s 28 godina tradicije za Hrvatsko poslovno tržište kreirao je vlastiti Software za olakšano i precizno vođenje knjigovodstva, kao jedini Knjigovodstveni servis u Hrvatskoj kojem je to uspjelo. WhatsAppViber / Telefon & E-mail

Hrvatski osvajači medalja u konkurenciji osoba s invaliditetom:

Lijeva ruka – stojeći 75kg

Luka Drokan
Nikola Devčić
Kristijan Tunjić

Lijeva ruka – stojeći +75kg

Rudi Antolić

Lijeva ruka – sjedeći 75 kg

Danijel Habdija
Dorian Domijan
Svebor Novačić

Lijeva ruka – sjedeći +75kg

Domagoj Cvitković
Dino Brozan

Desna ruka – stojeći 75kg

Luka Drojkan
Nikola Devčić
Kristijan Tunjić

Desna ruka – stojeći + 75 kg

Rudi Antolić
Božo Bogunović

Desna ruka – sjedeći 75 kg

Danijel Habdija
Dorian Domijan
Svebor Novačić

Desna ruka – sjedeći +75 kg

Domagoj Cvitković
Dino Brozan

Lijeva ruka – sjedeći – Open

Sabina Bogunović
Ines Fibinger
Ani Jelinić

Desna ruka – sjedeći – Open

Ani Jelinić
Sabina Bogunović
Ines Fibinger

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *