LOADING

Type to search

Dječji sport Mlade nade

MLADA ZVIJEZDA DUBROVAČKOG SPORTA Juraj Barčot među najboljim svjetskim juniorskim “all-round” plivačima

Divan momak i sportaš od kojeg puno možemo naučiti…

Dugo smo razgovarali u ožujku pred otvaranje DU Sportiva, dugo se i poznajemo – od njegove treće godine. Ako jest poseban – uvijek je time i bio, jamči potpisnik ovih vedrih redova o divnom momku za primjer i uzor mladima, ne samo u sportu, već i kako se ponaša, te na koji vrijedan i ispravan način ispunjava svoje brojne i veoma naporne obaveze. Odriče se od mnogo toga za vedriju budućnost. Sebe i onih oko njega. To su – uzori. Dame i gospodo – Juraj Barčot, standardni juniorski reprezentativac Hrvatske u plivanju.

“Klik” na Fotografiju vodi Vas na spektakularnu Internet stranicu Krovnog pokrovitelja DU Sportiva i Zlatnog pokrovitelja Dječje rubrike

Nastupio je nedavno na Europskom juniorskom prvenstvu u Beogradu. Mogao bih sad napisati “Falilo je samo toliko i toliko do…“. Ne! Juraj je na 400 metara mješovito (kakav all-round plivač op.a.) porušio “sve ono iz sebe” i srušio svoj osobni rekord rezultatom 4:29:41 (četiri i pol sekunde bolje! op.a.).

Time je izborio nastup na okršaju najboljih juniora Svijeta – u Izraelu, u rujnu na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Da, okršaj najboljih juniora Svijeta – jasno treba napisati, kako uostalom i jest. Izvrstan, deveti je ostao na Europskom prvenstvu u Beogradu.

Moramo svi skupa, pa i ja prvi, malo bolje čitati. A prenositelji vijesti, gdje i sam spadam, ipak još malo jasnije obrazlagati, pa makar i slog po slog što pojedini rezultat predstavlja – njegovu srž. “Nastupit će na Svjetskom juniorskom prvenstvu” ipak je znatno siromašnije od – “Juraj je među najboljim “all-round” juniorskim plivačima Svijeta

Beograd je ostavio iza sebe, kao pravi sportaš. Njegove skromne proslave u krugu obitelji i prijatelja označavaju ga kao jako skromnog mladića. I slijedi – “još bolji dan u uredu“. Učenik Klasične gimazije, njenog izuzetno zahtjevnog programa, koji će ga dodatno isklesati neophodnim znanjem za život.

Pratimo Juraja, budnim okom. I nije više mlada nada, već ostvareno mlado biće na svim svojim raspoloživim poljima. Dubrovačkom sportu mnogo je već donio, pa i ušao je u kategoriju onih “koji pronose biserno ime Dubrovnika po Svijetu“. I činit će to još kroz cijelu karijeru – tek je junior, tek je mladić. Spreman ostvariti sveobuhvatnost i svojim djelovanjem biti uzor djeci koja dolaze, koja uporno gledaju – “gdje su (pravi) uzori“.

Juraj će biti poseban gost na drugom susretu djece s poteškoćama u razvoju i djece urednog razvoja, koji će uskoro biti organiziran od strane našeg Portala. I bit će izuzetno lijepo da se tako divno i osjetljivo biće pojavi pred djecom i uljepša im dan i život svojim primjerima.

Sve pohvale njegovim roditeljima koji su doprinijeli da Juraj izraste u sve ovo bogato što jest. Sve pohvale njegovoj babi Iti koja sve njegove nastupe prati i veseli se možda i više od njega, te je i sam pozdravljam, jer znam da će pročitati. Sve njegovo čita s ogromnim zanimanjem.

Sretno Juraj! Pozorno pratimo Tvoje ambasadorstvo dobra, truda, rada i borbe.

Vitez u bazenu i van njega…

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *