LOADING

Type to search

Društvo multiple skleroze Dubrovnik Udruge

26. RUJNA NACIONALNI DAN MULTIPLE SKLEROZE U Biogradu Simpozij oboljelih i Snimanje milenijske fotografije!

Podržavajmo!

U društvu kakvom bi trebali težiti da bude – empatijsko i humano, naravno da se ističe pojam empatije, kojeg je uvijek dobro iznova protumačiti – “ulaženje u tuđu kožu i situaciju“, te se iz nje potom rađaju pozitivni osjećaji u čovjeku.

Svaki pojedinac u društvu je jednak, ali naravno da postoje oni koji trebaju našu pomoć i ta pomoć mora biti od srca i bezuvjetna, a i oni koji dobiju pomoć, u stanju su pomoći i onima koji pomažu. Nije sve u novcu, isticanju, brzini, materijalizmu, niti se “pomoći stavljaju na vagu“.

DU Sportivo doprinosi koliko je to resursima kapaciteta moguće da se čuje glas udruga oboljelih i bez iznimke ćemo objavljivati sve što nam oni dostave, uz ono što i sami možemo zamijetiti, kao što je Nacionalni dan multiple skleroze, 26. rujna.

Od 29. rujna do 1. listopada u Biogradu na moru održat će se XIII. Simpozij oboljelih od multiple skleroze, te će se snimiti i prigodna milenijska fotografija, što nas jako veseli, kao jedan predivan uradak, koji će zasigurno svojom veličinom i ljepotom sve raspoložive velike snage oboljelih, okupljenih na jednom mjestu, dodatno podignuti svijest o ovoj bolesti, motivaciji za edukacijom, razumijevanjem, pomoći oboljelima, pomoći vrijednim udrugama u radu

 

Naša udruga Društvo multiple skleroze Dubrovnik okuplja oko 130 članova i teško je opisati koliko je to vrijedan, konkretan, rudarski rad da svaki oboljeli ima svu potrebnu podršku u životu i u konstantnom liječenju i pregledima, savjetovanje, prava koja ostvaruju, pa se “skupe glave” jedni za druge.

Toliko je toga još što se radi i što uostalom rade i druge vrijedne udruge oboljelih od raznih bolesti, te udruge djece s poteškoćama u razvoju.

Veselimo se Nacionalnom danu multiple skleroze i svakako ćemo ga popratiti, a i objaviti s radošću milenijsku fotografiju.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *