LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

SVJETSKO PRVENSTVO U PARA TAEKWANDO U MEKSIKU Ivan Mikulić ostao korak do medalje

Čestitke Ivane!

Na SP-u u Veracruzu je hrvatska poomsae parataekwondo reprezentacija oduševila sjajnim nastupima u tehničkim disciplinama osvojivši čak 14 medalja, pri čemu deset zlata, tri srebra i broncu. Bio je to najveći uspjeh bilo koje reprezentacije otkako postoje natjecanja u tehničkim disciplinama. Koliko je to veliki uspjeh pokazuje i podatak kako je Hrvatska na posljednjem SP-u u turskoj Antalyji 2019. osvojila pet medalja

Najbolji hrvatski paratekvondaš Ivan Mikulić ostao je na korak do medalje na Svjetskom prvenstvu u meksičkom Veracruzu osvojivši peto mjesto u kategoriji K44 +80kg.

Mikulić je u prvom kolu pobijedio Kineza Ludonga Liua sa 12-4, no u četvrtfinalu je izgubio od Kazahstanac Ališhera Garipolajeva sa 21-22.

Bila je to borba u kojoj je hrvatski borac praktički cijelo vrijeme bio u zaostatku, gubio je 9-13, 11-17, 16-20, 18-22, no devet sekundi prije kraja je smanjio na 21-22, ali nažalost više nije išlo.

Zlato je osvojio Britanac Matt Bush kojeg je Mikulić nedavno pobijedio u finalu Europskog prvenstva u Rotterdamu, dok je drugi bio Amerikanac Evan Medell.

Bronce su podijelili Kazahstanac Ališher Garipolajev i Turčin Mehmet Sami Sarac.

Drugi hrvatski predstavnik Marko Gračak je poražen u prvom kolu kategorije do 80 kg od Kazahstanca Zhanbolata Kazijeva sa 8-13.

FRENDY – “2.920 kg Dobrote i Kvalitete u svakom kamionu” – Zlatni Pokrovitelj rubrike Hrvatskog paraolimpijskog odbora na DU Sportivu

Zlato je osvojio Uzbekistanac Asadbek Toshtemirov, drugi je bio Koreanac Jeonghun Joo, dok su bronce osvojili Brazilac Joel Gomes da Silva i Azer Abulfaz Abuzarli.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *