LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

SVJETSKO PRVENSTVO U PARA STRELJAŠTVU ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE U LIMI Nakon srebra Fran Skračić osvojio i broncu na SP-u!

Ponovno na Postolje!

Nakon srebra u ležećem stavu, hrvatski strijelac Fran Skračić ponovo se popeo na postolje na Svjetskom prvenstvu u para streljaštvu koje se održava u Limi, osvojivši broncu u disciplini 10m zračna puška stojeći za slijepe i slabovidne.

Skračić je u kvalifikacijama bio šesti, no u finalu je još jednom pokazao svoju kvalitetu osvojivši broncu sa 189.9 krugova.

Zlato je osvojio Španjolac Ager Solabarrieta Txakartegij sa 214.1 krugova, osvojivši još jedno zlato nakon što je pobijedio i u ležećem stavu, dok je Poljakinja Barbara Moskal bila je druga sa 211.0 pogođenih krugova.

Podsjetimo, Skračić je prvog dana natjecanja osvojio srebro u disciplini 10m zračna puška ležeći.

Naporno smo se spremali za ovo svjetsko prvenstvo, a ti napori su urodili plodom zbog čega smo jako sretni i ponosni. U kvalifikacijama stojećeg stava nisam bio prezadovoljan rezultatom i samom izvedbom, ali s obzirom da sam tijekom meča imao zdravstvenih problema, bilo je važno ući u finale. U finalu sam bio smireniji i fokusiraniji što je urodilo plodom s obzirom da nam je stojeći stav sekundaran. Pomalo smo iznenađeni postignutim rezultatom u stojećem stavu koliko god smo priželjkivali dobar rezultat,” kazao je član Streljačkog kluba invalida rada – Zagreb.

Želim se zahvaliti streljačkom klubu invalida rada-Zagreb, Streljačkom klubu “Kustošija” kao i najboljim trenerima na svijetu treneru Damiru Tješinskom i Tomislavu Laziću začetniku VI streljaštva za slijepe u Hrvatskoj, kao i svima koji su svojim nesebičnim i požrtvovanim radom doprinijeli i sudjelovali u mom sportskom rastu i razvoju te me vodili do ovih velikih rezultata,” dodao je Skračić dodavši kako sada slijedi zasluženi godišnji odmor nakon kojeg kreću pripreme za novu sezonu.

Dodajmo kako je Damir Bošnjak zauzeo 34. mjesto discipline P3 (25m pištolj) s rezultatom od 520 krugova, dok je Rudolf Petrović u disciplini R5 (10m zračna puška ležeći – SH2) sa ostvarenih 626.3 krugova osvojio 54. mjesto.

FRENDY – “2.920 kg Dobrote i Kvalitete u svakom kamionu” – Zlatni Pokrovitelj rubrike Hrvatskog paraolimpijskog odbora na DU Sportivu

SP se održava u zračnoj bazi u Limi, koja je i dom peruanskih zračnih snaga. Ovo je deveto izdanje SP-a i prvo koje se održava u Americi. Ujedno je to i treći veliki međunarodni streljački parasportski događaj koji se održava u Peruu nakon Svjetskog kupa u Limi 2021. i Parapanameričkih igara 2019.

Na prvenstvu nastupa više od 260 natjecatelja iz 54 zemlje svijeta, a hrvatske boje brane tri strijelca Rudolf Petrović, Damir Bošnjak i Fran Skračić.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *