LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

SVJETSKO PRVENSTVO U ŠPANJOLSKOJ U PARATRIATLONU Antonio Franko osvojio Broncu!

Najveći uspjeh karijere!

Najbolji hrvatski paratriatlonac Antonio Franko osvojio je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u španjolskoj Pontevedri ostvarivši najveći uspjeh u karijeri.

Franko je jedini hrvatski paratriatlonac koji je nastupio na Paraolimpijskim igrama, osvojivši u Tokiju peto mjesto, do sada je osvojio i dvije bronce na europskim prvenstvima. Prošle godine u poljskom Olsztynu, te 2019. u Valenciji, a u španjolskoj Pontevedri je stigao do rezultata karijere.

Franko je plivačku dionicu od 750 metara, biciklističku trasu od 20 kilometara i trkačku dionicu od pet kilometara odradio za jedan sat i 31 sekundu.

FRENDY – “2.920 kg Dobrote i Kvalitete u svakom kamionu” – Zlatni Pokrovitelj rubrike Hrvatskog paraolimpijskog odbora na DU Sportivu

Na svjetskom prvenstvu je nastupilo 13 najbolje plasiranih paratriatlonaca u mojoj kategoriji PTS4. Utrku sam odradio najbolje ikad, što se tiče i plivanja i bicikla i trčanja. Tranzicije su također bile odlične što je do sada bio moj veliki nedostatak. Ovo je sasvim sigurno moj najbolji rezultat u karijeri,” kazao je 31-godišnji triatlonac iz Kraljevice, član riječkog kluba Rival.

Franko je ovom broncom dohvatio mnogo bodova u utrci za plasman na Paraolimpijske igre u Parizu.

Svjetsko prvenstvo nosi najviše bodova od svih kvalifikacijskih utrka, te sam s ovom medaljom trenuatčno na drugom mjestu kvalifikacijske liste za POI Pariz sa 1485 bodova,dodao je.

Naslov svjetskog prvaka obranio je Francuz Alexis Hanquinquant, koji je već godinama nedodirljiv u PTS4 kategoriji, sa 59:03 minute, dok je drugi bio njegov sunardonjak Pierre-Antoine Baele sa rezultatom 59:30 minuta.

Koliko je Hanquinquant, koji je aktualni svjetski i europski prvak, te paraolimpijski pobjednik, dominantan pokazuje i podatak od 43 nastupa i čak 38 pobjeda u karijeri.

Ovo je Frankov najveći uspjeh u karijeri. Vrhunski je odradio svaki segment utrke. Izašao je treći iz vode, te je bio četvrti nakon prve tranzicije. Odličnim biciklističkim segmentom je uspio popraviti razmak prema vodećim natjecateljima. Vrlo brzo i kontrolirano trčanje je omogućilo Antoniju pomak na treće mjesto koje je zadržao do kraja utrke. Ovo je bila i vrlo važna kvalifikacijska utrka Paraolimpijske igre u Parizu iduću godine,” kazala je njegova trenerica Kristina Skroče.

Franko ima još jednu utrku Svjetskog kupa u portugalskoj Alhandri u listopadu nakon čega će zaključiti sjajnu natjecateljsku sezonu.

Osim medalje sa SP-a, Franko je ove godine bio četvrti na Europskom prvenstvu u Madridu, treći na Svjetskoj seriji u Montrealu, peti u Swansea, drugi na Svjetskom kupu u A Corinu, te treći na Para kupu u Parizu.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *