LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

SVJETSKO PARAATLETSKO PRVENSTVO U PARIZU Zaredala se četvrta mjesta za naše

Luka Baković u zadnjoj seriji ostao bez medalje na SP-u Parizu

Hrvatski paraatletičar Luka Baković osvojio je četvrto mjesto u bacanju kugle u kategoriji F46 na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Parizu.

Treća je to “drvena medalja” za hrvatsku paraatletiku u Parizu nakon što su četvrto mjesto osvojili i Miljenko Vučić u bacanju kugle u konkurenciji slijepih i slabovidnih osoba, te Matija Sloup u bacanju kugle u kategoriji bacača niskih rastom.

Za utjehu sva tri četvrta mjesta osiguravaju hrvatskoj paraatletici tri kvote za Paraolimpijske igre u Parizu iduće godine.

Knjigovodstveni servis PSP Dubrovnik s 28 godina tradicije kreirao je svoj vlastiti Software za olakšano i precizno vođenje knjigovodstva, kao jedini Knjigovodstveni servis u Hrvatskoj kojem je to uspjelo. WhatsAppViber / Telefon & E-mail

Zanimljivo, Baković je sa 16 godina bio europski i svjetski prvak u parataekvondou u kategoriji do 75 kg, međutim nakon što su ukinuli njegovu klasifikaciju prebacio se u atletiku. Baković je od prvog hica do posljednje, šeste serije držao broncu, no u zadnjoj seriji je ostao bez medalje.

Najbolji rezultat ostvario je u četvrtoj seriji izjednačivši osobni rekord od 15.20m, no u zadnjoj seriji je Južnoafrikanac Kerwin Noemdo bacio kuglu 10 cm duže probivši se na treću poziciju. Srebro je osvojio Amerikanac Joshua Cinnamo sa 16.00 m, dok je slavio Indijac Sarjerao Sachin Khilari bacivši kuglu 16.21 metara što je novi azijski rekord.

Malo sam razočaran, držao sam treće mjesto cijelo vrijeme, sve do zadnje serije. Na kraju sam ostao bez bronce za 10 centimetara. Međutim, ovo će mi biti dodatan podstrek za paraolimpijske igre, gdje se nadam da ću osvojiti medalju,” kazao je 26-godišnji Splićanin

Na 10. izdanju WPA Svjetskog prvenstva u paraatletici nastupa više od 1.200 natjecatelja iz 107 država među kojima i deset hrvatskih paraatletičara.

Na pariškom stadionu Charlety hrvatske boje još će braniti Mikela Ristoski (T20) u skoku u dalj, Ivan Katanušić (F64) i Ivana Purkić (F38) u bacanju diska, Deni Černi (F33) u bacanju kugle, te Vladimir Gašpar (F41) u bacanju koplja.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *