LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

SVJETSKO PRVENSTVO U PARA STRELJAŠTVU ZA SLIJEPE I SLABOVIDNE U LIMIFran Skračić osvojio srebro na SP-u u parastreljaštvu

Prvi dan – Prva medalja!

Hrvatski strijelac Fran Skračić osvojio je srebrnu medalju u disciplini 10m zračna puška ležeći za slijepe i slabovidne na Svjetskom prvenstvu u para streljaštvu koje se održava u Limi.

SP se održava u zračnoj bazi u Limi, koja je i dom peruanskih zračnih snaga. Ovo je deveto izdanje SP-a i prvo koje se održava u Americi. Ujedno je to i treći veliki međunarodni streljački parasportski događaj koji se održava u Peruu nakon Svjetskog kupa u Limi 2021. i Parapanameričkih igara 2019.

Na prvenstvu nastupa više od 260 natjecatelja iz 54 zemlje svijeta, a hrvatske boje brane tri strijelca Rudolf Petrović, Damir Bošnjak i Fran Skračić.

Hrvatska je već prvog dana natjecanja stigla do medalje. Fran Skračić je u disciplini 10m zračna puška ležeći u konkurenciji slijepih i slabovidnih osvojio srebro. Član Streljačkog kluba invalida rada – Zagreb je u ovoj disciplini na posljednjem SP-u u Al Ainu osvojio broncu, a ovoga puta je napravio korak više.

“Sjajno se osjećam, presretan sam. Dobro smo se pripremali i nadao sam se dobrom rezultatu. Ispalo je odlično. Još nisam niti svjestan ovoga uspjeha,” kazao je 34-godišnji Skračić.

Još mi srce lupa, još se nisam uspio u potpunosti smiriti,” poručio je Skračić kojeg na SP-u očekuje i nastup na 10m zračna puška stojeći.

FRENDY – “2.920 kg Dobrote i Kvalitete u svakom kamionu” – Zlatni Pokrovitelj rubrike Hrvatskog paraolimpijskog odbora na DU Sportivu

U finalu je bio drugi sa 238.6 krugova iza dvostrukog svjetskog prvaka Španjolca Agera Solabarrieta Txakartegija koji je slavio sa 243.1 krugova. Treća je bila Poljakinja Katarzyna Orzechowska sa 217.9 krugova.

Skračić se do finala probio kao drugoplasirani sa 613.5 krugova što je bio njegov najbolji rezultat u kvalifikacijama na velikim natjecanjima. Španjolac Txakartegija je bio najbolji i u kvalifikacijama (620.9).

Nakon duge godine i puno rada, ova titula je sjajna. Mjesecima sam trenirao šest dana u tjednu i ovo je nagrada,” kazao je Španjolac koji je u srpnju slavio na Svjetskom kupu u Osijeku.

Tags:

You Might also Like