LOADING

Type to search

Dubrovački sport Natjecanja

POWERED BY BEACH BAR DODO / SQUARE OTVARA NOVU SEZONU PREUZBUDLJIVE HMNL U Gospinom polju od 18 sati – Crnica (ponovno) na mukama…

“Bijesni Psi” – “trgaju prvu st(r)anicu”!

Danas od 18 sati igra se susret 1. kola Square – Crnica. U isto vrijeme 124 kilometra dalje, u Vrgorcu “mjere snage” istoimeni domaćin i Uspinjača Gimka, dok u “elitnom terminu” u 20.15 Futsal Dinamo i Olmissum bude sjećanja na lanjsko finale. Sutra u 20 u Osijeku domaćin sprema “hod po žeravici” Novom vremenu. Kolo u nedjelju zatvaraju Torcida i Stanoinvest Futsal Pula

Jedva su svi zaljubljenici Squarea, našeg gradskog, pa i hrvatskog hita, koji traje i traje, dočekali da se počne podizati misteriozna zavjesa nove sezone HMNL, elitnog razreda – “creme de la creme“. Misteriozna? Iz sezone u sezonu sve je napetije, pa i infarktno natjecanje.

Osamnaest ligaških kola, gdje i jest i nije svejedno koju ćeš poziciju osvojiti. Svejedno je u nikako nevažnom smislu – svatko svakoga svugdje može pobijediti u doigravanju, koje starta četvrtfinalom.

Jedinstvena i mirna lokacija Beach bara Dodo, podno Lovrijenca na očaravajućoj plaži Šulić, garantira užitak! “Klik” na Fotografiju vodi na preglednu Internet stranicu sa svim informacijama

Bijesni Psi” imaju svoj ID – protivnici znaju da im je preko puta momčad koja “trga, grize, čupa” do posljednje sekunde, ritmom samo njima svojstvenom. ID Squarea je i itekako identična i davna tradicija, svakako uspješna, svakako prepoznata diljem Hrvatske kao sinonim Square = Mali nogomet. I to kakav. Bombastičan. Nikome nije svejedno, pa i onim koji slove za objektivne favorite.

U tom tonu, vedrom, optimističnom, s mladima koji će se odgajati u Squareovoj školi, u podneblju gdje caruju motoričnost i znanje – započinju svoju maratonsku utrku prema dalekom cilju, konačnom rezultatu ove sezone, kojega je teško ikome predvidjeti u izuzetno izjednačenoj konkurenciji. Rijetko se tko usudi ikoga izdvojiti da “kreće metar ispred ostalih“, kamoli tko će na tron.

“Planinarsko Odijelo” Squarea na putu prema vrhu – Reprezentativac Hrvatske i velika sigurnost momčadi – Zoran Primić

U takvom odnosu snaga Square će kroz prvi dio ligaškog natjecanja biti ustrajan u marljivom prikupljanju bodova. Opasni su i u gostima protiv svakoga, kamoli kod kuće, gdje u tom grotlu Gospinog polja imaju “nekoliko aduta viška” u liku publike, koja redom ispunjava do kraja dvoranu. I bučna je i gladna pobjeda. Identificira se u potpunosti s igračima.

U promijenjenom dijelu sastava u odnosu na prošlu uspješnu sezonu nećemo se previše osvrtati, jer priča se na parketu, u zadanim trenucima i “resursima”. Tko je u crveno-plavom dresu maksimalno gine za Squareovu zastavu i te boje. U Squareu sjede ljudi koji znaju svoj posao, iskusni su na malonogometnoj sceni, dokazani, te im se naravno vjeruje do kraja.

Square uistinu jest jedna predivna priča i jedna velika obitelj. Generacije uprava i igrača se mijenjaju, a Klub ostaje, kao uostalom i svaki na svijetu – tu je za svoje navijače, simpatizere, kojih itekako ima.

Na navijačima je da Squareu daju vjetar u leđa i tijekom regularnog dijela sezone. Mogao bi to biti jedan od presudnih ključeva. Momcima na parketu je puno, puno lakše kad je dvorana ispunjena.

Neka bude već protiv Crnice. I upamtimo – ne broje se samo trofeji. Preteže opća klima da čim se pojavi “tračak bijelog dima” napadaju se zlata, prva mjesta, te u slučaju eventualnog neuspjeha iskazuje se nezadovoljstvo, čemu svjedoče brojni primjeri u hrvatskom sportu. Teško se prihvaća sredina. Kamoli dno.

Square se voli!

Postoji u psihologiji jedan pojam, koji dosta govori. Ono “loše” što ističemo u drugima, ustvari vidimo u nama samima, samo smo teško toga svjesni. To je zamka koju treba izbjeći ne samo kod Squarea, već i u sportu općenito, jer tu smo da naravno navijamo u želji za najboljim ishodom, a na svakom je klubu da se maksimalno potrudi u okviru svojih raspoloživih mogućnosti, na svim razinama.

Od ove sezone egzistira 1. HMNL, a primijetili ste – Square igra u HMNL (elitni razred naravno). U 1. HMNL natječu se: Brod 035, Šibenik 1983., Split, Aurelia, Novi Marof, Rijeka, Futsal Gorica, Universitas, Jezera, Nova Gradiška

Jedino takav pristup izrodi zdravu atmosferu. Makar rezultirao petim ili sedmim mjestom, ili ispadanjem iz lige.

I ovim ne želimo reći da Square ne može biti prvak, jer mnogo se parametara treba posložiti da itko u ovom natjecanju to postane. Uz položen maksimum – svakome na kraju treba zapljeskati, kako klubu, tako i navijačima…

Samo naprijed “Bijesni Psi” – pokažimo se svi skupa!

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *