LOADING

Type to search

Dubrovački sport Natjecanja

OSMI MEĐUNARODNI MEMORIJALNI TURNIR “ĐURO MILETIĆ 2024.” Sutra od 10 sati na Boćarskim terenima pod Rašicom

Svaka boća je za Tebe, Đuro!

…za svaki osmijeh, lijepu riječ, stisak ruke, svako bodrenje, utjehu i nadu koje si davao svima, pjesme, druženja, suigračko dioništvo, brojna dobra djela koja si radio u tišini i jedno sve, u liku postojanja istinskog, čistog bijelog anđela, koje je uistinu rijetko sresti toliko dobre da ostaju vječni uzor

Na Boćarskim terenima pod Rašicom već se nadvio ogroman oblak u obliku srca u kojem blistaju najljepše emocije za našeg Đura Miletića, koji nije više fizički s nama, ali Njegov lik i djela razlog su što nas sve toplo i radosno što ugledamo oko nas podsjeća na Njega. Uvijek živi!

Međunarodni memorijalni turnir “Đuro Miletić 2024.” stigao je do svog osmog izdanja. I kako svi dionici istog prenose i na mlade generacije sve najljepše o Njemu, o Čovjeku koji je uvijek blistao od dobrote među mnoštvom, potpisujemo da će i 88. po redu biti održan. Zauvijek živiš, Đuro!

Osmi po redu Memorijalni turnir održat će se sutra 30. svibnja, na Dan državnosti i blagdan Tijelovo, od 10 sati. I odmah da spomenemo – Svi su pozvani. Na jednom mjestu skup pojedinačnih sjećanja na svaki trenutak sa zemaljskim anđelom Đurom Miletićem prerast će na nebu iznad tog divnog i veličanstvenog događaja – u jedno, jedinstveno sjećanje, koje će svojom jačinom dirnuti i Nebo i zemlju.

Organizatori Turnira su Boćarski klubovi Hajduk, Strijelac i Petka, uz Dubrovački boćarski savez. Nastupit će osam sastava: Hercegovina, Dubrovačko Primorje, Neretva, Pelješac, Župa dubrovačka, Konavle, Crna Gora i Dubrovnik.

Kao i svake godine do sada Turnir će otvoriti gradonačelnik Dubrovnika gospodin Mato Franković i kao i svake godine nastupit će i Đurov Folklorni ansambl Linđo.

Program započinje kako smo napisali u 10 sati prigodnim obraćanjem gradonačelnika, koji je i poznat po svojoj osjetljivosti i uvijek nađe utješnu, lijepu, radosnu, ljudsku riječ, a takav ton je itekako potreban ovoj divnoj prigodi. Nakon toga uslijedit će nastup Folklornog ansambla Linđo i sigurno će biti jako posebno kao i svaki put do sada – nose Đura Njegovi Linđovci u srcu i mislima, na svakoj probi, kamoli nastupu.

U 10 i 30 započinje natjecateljski dio četvrtfinalnim susretima, a prethodno će se izvlačiti tko će s kime igrati. U 12 i 30 na rasporedu su polufinalni susreti, dok je finale predviđeno za 14 sati. U 15 i 30 dodijelit će se prijelazni pokal pobjedniku Turnira, od strane gospara Miha Miletića, izrazito ponosnog Đurovog oca.

Od 16 sati družit će se svi – uz ručak i svakako lijepe razgovore i uspomene, kojih je napretek. Zato organizatori pozivaju sve one kojima je Đuro u srcu i mislima da ostanu na zajedničkom druženju. Zajedništvo donosi jačinu svemu. Svaki dirljiv i lijep prepričani trenutak obogaćuje sjećanja, jača spoznaju tko je Đuro bio, koliko nam još svima znači.

I potrajat će kao i uvijek dostojanstveno, do sumraka, kada će se svi razići, u vrtlogu svojih misli, suze radosnice, pa suze tuge, pa opet radosnice, jer toliko je dao, toliko je prenio na sve nas – još je i uvijek će biti dio nas – tko god je pogledao makar jednom te dobre i tople oči.

Organizatori Hajduk, Strijelac, Petka i Dubrovački boćarski savez žele zahvaliti (bez posebnog redoslijeda, svi doprinose op.a.) svim volonterima koji pomažu lijepom odvijanju Turnira i samoj pripremi, sponzorima koji podržavaju ovaj nemjerljivo vrijedan događaj, Folklornom ansamblu Linđo za njihove nastupe svake godine, svim igračima koji tog dana zaborave i odlože svoje obveze i ne zaborave i srcem i dušom i svime što imaju u sebi odazvati se i odigrati Turnir, gradonačelniku grada Dubrovnika gospodinu Matu Frankoviću koji svake godine, bez razmišljanja, pored svih brojnih svojih obveza dođe i uveliča i riječima i prisustvom ovaj Turnir, medijima koji isto tako svake godine uredno najavljuju, prate i izvijeste riječju, fotografijom i slikom, a svakako treba posebno zahvaliti uistinu divnom gosparu Mariju Buconiću, za kojeg organizatori naglašavaju da su svi u organizaciji zamjenjivi osim njega – prijatelj i profesionalac od glave do pete.

I zaključno – sutra od 10 sati – osim što će “letjeti boće”, letjet će u zrak, prema našem Đuru, sve najljepše misli, sjećanja, najljepše uspomene i zahvaleza svaki osmijeh, lijepu riječ, stisak ruke, svako bodrenje, utjehu i nadu koje je davao svima, pjesme, druženja, suigračko dioništvo, brojna dobra djela koja je radio u tišini i jedno sve, u liku postojanja istinskog, čistog bijelog anđela, koje je uistinu rijetko sresti toliko dobre da ostaju vječni uzor, što je Đuro Miletić bio i zauvijek ostao.

Izgradit će se i boćarski dom Đuro Miletić u Gospinom polju, vijest je koja nas sve raduje i stasavat će mladi naraštaji boćara pod krovom nad kojim će uvijek bdjeti Njegov lik.

Najvažnije – bdije uvijek nad svima nama i prebiva u našim srcima i mislima!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *