LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ODBROJAVANJE DU SPORTIVA DO PARAOLIMPIJSKIH IGARA U PARIZU (207) Pravo na bavljenje sportom svake osobe s invaliditetom!

Vrijednosti prihvaćanja i zahvalnosti za osobe s invaliditetom

DU Sportivo pripremio je odbrojavanje, svojesvrsnu dobrodošlicu Paraolimpijskim igrama u Parizu, (28. kolovoza – 8. rujna). Naš mali doprinos promocije jednog od najveličanstvenijih sportskih događaja. Želimo ukazati i na važnost sporta za osobe s invaliditetom, njihova prava na bavljenje istim, te daljnju promociju jednakosti i inkluziju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu

Forum Crans Montana radi na izgradnji ljudskog i nepristranog svijeta i potiče međunarodnu suradnju i sveukupni rast. Također, radi na promicanju najboljih praksi i osiguranju stalnog dijaloga između svih onih koji su na visoko odgovornim pozicijama.

Izdvojili smo za odbrojavanje DU Sportiva do POI u Parizu najvažnije dijelove govora predsjednika Hrvatskog paraolimpijskog odbora gospodina Ratka Kovačića, s Foruma održanog 6. srpnja 2017. godine u Barceloni.

“Još kao bivši paraolimpijac, zatim predsjednik Hrvatskoga paraolimpijskog odbora i predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora, svjedočio sam velikoj transformaciji, ali sam svjestan kako smo još uvijek daleko od našeg krajnjeg cilja – osigurati pravo na bavljenje sportom svake osobe s invaliditetom” – istaknuo je Kovačić.

Prisutnim je napomenuo kako je važnost sporta – osim za zdravlje, obrazovanje, aktivno starenje, osobni razvoj, neovisnost i ekonomsku stabilnost – u tome što pokreće stvaranje tolerantnijeg i socijalno osvještenijeg društva.

Aktivno koristimo paraolimpijski pokret kao polugu kako bismo potaknuli inkluziju osoba s invaliditetom i stvorili aktivne članove društva. Kao što svi znate, najveći izazov je izgradnja najvećih sportaša, a izazovi s kojima se suočavaju paraolimpijski sportaši već su u početku, barem malo, veći. Dakle, nije čudo da su sportaši u srcu našeg pokreta. Njihovi nastupi i nevjerojatne priče podučavaju nas sve – vrijednosti prihvaćanja i zahvalnosti za osobe s invaliditetom« – nastavio je Kovačić.

Na 28. godišnjoj sjednici Crans Montana Foruma Ratko Kovačić se u svojem govoru dotaknuo i nedostatka financijskih sredstava u paraolimpijskom sportu, problemom s kojim se HPO, kao i Europski paraolimpijski odbor bore kroz promociju sporta, te razvoj tolerancije i jednakosti.

Kroz različite aktivnosti kao što su Europske igre mladih osoba s invaliditetom, Paraolimpijski školski dan, promotivne kampanje paraolimpijskog pokreta, te edukacijske programe za osobe s invaliditetom dolazimo bliže postizanju konačnog cilja što je stvaranje svih uvjeta za uzajamno poštovanje i dostojanstvo svakog pojedinca

FRENDY – “2.920 kg Dobrote i Kvalitete u svakom kamionu” – Zlatni Pokrovitelj rubrike Hrvatskog paraolimpijskog odbora na DU Sportivu

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *