LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ODBROJAVANJE DU SPORTIVA DO PARAOLIMPIJSKIH IGARA U PARIZU (104) Europsko prvenstvo u Para obaranju ruke

Hrvatski obarači ruke osvojili 12 medalja na Europskom prvenstvu

DU Sportivo pripremio je odbrojavanje, svojesvrsnu dobrodošlicu Paraolimpijskim igrama u Parizu, (28. kolovoza – 8. rujna). Naš mali doprinos promocije jednog od najveličanstvenijih sportskih događaja. Želimo ukazati i na važnost sporta za osobe s invaliditetom, njihova prava na bavljenje istim, te daljnju promociju jednakosti i inkluziju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu

Hrvatski reprezentativci u obaranju i para obaranju ruke osvojili su čak 12 medalja na Europskom prvenstvu koje se održalo u Bratislavi.

Na EP-u je nastupilo rekordnih 1.016 natjecatelja iz 29 europskih zemalja.

Hrvatski natjecatelji, Rino Mašić (110kg) s dva zlata, te Luka Drokan (para seniori 80kg), također s dva zlata, najuspješniji su natjecatelji cijelog Europskog prvenstva.

“Moj san se nastavlja i ove godine. Uspješno studiram te pobjeđujem na najvećim natjecanjima, što je san svakog studenta i sportaša,” poručio je 19-godišnji Mašić kojeg već za mjesec dana očekuje nastup na jakom međunarodnom turniru u Švicarskoj, a uskoro i Svjetsko prvenstvo u Moldaviji u kolovozu.

Podsjetimo, “Herkul iz Gospića” kako ga mnogi zovu, je u rujnu prošle godine osvojio i svjetsko zlato u Kazahstanu, da bi u prosincu prošle godine dobio nagradu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za izuzetne rezultate u neolimpijskim disciplinama.

Čak 12 medalja izuzetno je postignuće cijele reprezentacije koju se predvodili Rino Mašić i Luka Drokan s ukupno četiri zlata. Više nije neuobičajeno da hrvatski sportaši osvoje zlato, već naprotiv, kada ih protivnici vide u ždrijebu, pretpostavljaju da će biti vrlo teško proći dalje,” dodao je Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog i dopredsjednik Europskog saveza za obaranje ruke.

Domagoj Cvitković je osvojio broncu na lijevu i srebro na desnu ruku u kategoriji sjedeći 100 kg u paraobaranju ruke, Rudi Antolić je osvojio broncu na desnu u seniorima i srebro na desnu ruku u juniorima -80kg, također u paraobaranju, Ani Jelenić je osvojila broncu na lijevu i srebro na desnu ruku sjedeći -55kg, također paraobaranje, baš kao i Ines Fibinger koja je osvojila srebro na lijevu i desnu ruku stojeći -65kg.

“Klik na Foto” vodi Vas na Predivnu Internet stranicu Beach bara Dodo

MEDALJE – OBARANJE RUKE

1. Rino Mašić – zlato na lijevu i desnu ruku – 110kg

MEDALJE – PARA OBARANJE RUKE

1. Luka Drokan – zlato na lijevu i desnu ruku – 80kg

2. Domagoj Cvitković – bronca na lijevu i srebro na desnu ruku – sjedeće 100 kg

3. Rudi Antolić – bronca na desnu u seniorima i srebro na desnu ruku u juniorima – 80kg

4. Ani Jelenić – bronca na lijevu i srebro na desnu ruku sjedeći – 55kg

5. Ines Fibinger – srebro na lijevu i desnu ruku stojeći – 65kg

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *