LOADING

Type to search

Afirmacija dubrovačkog sporta Dubrovački sport

KAPITALNE INVESTICIJE U SPORT GRADA DUBROVNIKA Za svaku pohvalu

Samo u 2024. sredstva iznose 3.070.000 eura

U namjeri unapređenja sveukupnih uvjeta za rekreativno i profesionalno bavljenje sportom svih građana, posebno djece i mladih, ova gradska uprava je na osnovu donesene Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture pokrenula ciklus kapitalnih investicija u desetljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu, a što prate i ulaganja u sportske programe i klubove.

Osnovni ciljevi su djeci i mladima osigurati najbolje uvjete za bavljenjem tjelesnom aktivnošću i sportom, podići kvalitetu življenja, očuvanje i unaprjeđenje zdravlja građana, a talentiranim sportašima omogućiti ispunjavanje njihovih potencijala za postizanjem što boljih sportskih rezultata na svim razinama natjecanja.

Samo u 2024. sredstva za Javne potrebe u sportu iznose 3.070.000,00 eura, što je povećanje od 48,70 posto u odnosu na 2023. godinu.

Dubrovnik prvi je grad u Republici Hrvatskoj koji je u svom proračunu izdvojio zasebnu stavku za sportske programe osoba s invaliditetom (130.000,00 eura u 2024. što je povećanje od 77,64% u odnosu na 2023. godinu), a devet dubrovačkih klubova dodijeljeno je 100 tisuća eura za sportske manifestacije od važnosti za Grad Dubrovnik.

Uz Strategiju razvoja sporta i sportske infrastrukture do 2028. godine donesena je i Strategija brendiranja Dubrovnika kao sportske destinacije, a Europsko prvenstvo u vaterpolu 2024. održano na gruškom bazenu, te globalno sve prepoznatiji Dubrovački polumaraton – Du Motion, pokazuju da Dubrovnik zna i može organizirati velika sportska natjecanja.

“Klik na Foto” vodi Vas direktno na Menu “Unikatne Sushi Rapsodije” – Wasabi Dubrovnik

IZVEDENE INVESTICIJE:

Novi nogometni teren s umjetnom travom i kontejnerskim sklopom u Gospinom polju (svlačionice, sanitarni čvorovi, pomoćne prostorije)

Judo dvorana u Mokošici adaptirana

Novi hangar JK Orsan – Grad sufinancirao 45 % investicije

Dvorana za borilačke sportove u ex stanici za tehnički pregled vozila – osigurani prostori za moto klub Libertas Dubrovnik i uredi za druge sportske klubove

Obnovljen ex-hotel Stadion – Jugov dom i prvi muzej vaterpola

Na Bazenu Gruž ugrađen sustav dizalica topline s morskom vodom – projekt ukupno vrijedan 2.2 milijuna eura, od čega bespovratna sredstva Europske unije iznose 1.313.512,19 eura, ušteda na potrošnji energenata od 200 tisuća eura godišnje

Sportsko igralište kod Gimnazije uređeno – postavljena podloga s umjetnom travom (80.193,75 eura)

Nova sportska dvorana u okviru OŠ Montovjerna

Rekonstruirana sportska dvorana i vanjska igrališta OŠ Lapad

INVESTICIJE U TIJEKU:

Gradi se novi hangar i klupski prostori VK Neptun, investicija uz 100 godina kluba (iz proračuna 700 tisuća eura)

Sportska dvorana u Gospinom polju – slijedi potpuna rekonstrukcija s energetskom obnovom uz bespovratna sredstva od 1.676.290,37 eura, priprema javne nabave, radovi u 2024.

Sklop vanjskih sportskih igrališta u Gospinom polju za nogomet, košarku, mali nogomet, odbojku – slijedi uređenje i opremanje uz bespovratna sredstva od 199.084,00 eura, priprema javne nabave, radovi u 2024.

Pokrenuta javna nabava za boćarski dom Đuro Miletić u Gospinom polju (uvjeti za održavanje domaćih utakmica u hrvatskoj boćarskoj ligi I HBL i Superligi, procjena vrijednosti 320.000,00 eura bez PDV).

INVESTICIJE U PRIPREMI:

Multifunkcionalna sportska dvorana Gospino polje 2025 – u pripremi najveća dosadašnja investicija u sportsku infrastrukturu, završen glavni projekt, ishođena građevinska dozvola za izgradnju

Atletska staza – izrada dokumentacije u tijeku, radovi u 2024.

Sportska dvorana OŠ Antuna Masle Orašac – ishođena građevinska dozvola

Projekt tenis dvorane u Lapadu – ishođena građevinska dozvola

Arena Dubrovnik – definiraju se uvjeti gradnje nogometnog stadiona Lapad s trgovačko-zabavnim i kulturnim sadržajima

“Klik na Foto” vodi Vas na Menu Gastro Puba Dubrovnik na Bunićevoj Poljani

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *