LOADING

Type to search

Du Sportivo© Mentalno zdravlje i Prevencija

NAJCITIRANIJI HRVATSKI PSIHIJATAR PROF.DR.SC. MIRO JAKOVLJEVIĆ (VIDEO) “Medicina usredotočena na osobu (a ne na bolest)”

Nedvojbeni Autoritet o presudnim temama…

U organizaciji Župe sv. Križa u Gružu, Hrvatskog instituta za istraživanje i edukaciju o mentalnom zdravlju i DU Sportiva u Dubrovniku je održan Psihološko-Duhovni seminar “Vjera te tvoja ozdravila”.

Predavači su bili prof.dr.sc. pater Mijo Nikić, inače magistrirao dubinsku psihologiju na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, te prof.dr.sc. Miro Jakovljević, najcitiraniji hrvatski psihijatar, oboje članovi Instituta.

prof.dr.sc. Miro Jakovljević

Donosimo ovog puta video predavanja profesora Jakovljevića “Medicina usredotočena na osobu (a ne na bolest)“.

Cijeli Seminar možete pogledati na YouTube kanalu DU Sportiva klikom na poveznicu

Tema zvuči jako izazovno za poslušati, a profesor je otvorio i neke ključne odrednice i zdravlja i života u cijelosti.

Ovaj nedvojbeni autoritet i u Hrvatskoj i u svijetu na polju psihijatrije  i srodnih znanosti uvijek je rado viđen gost nacionalnih medija kada su u pitanju krizna stanja ili drugi ključni događaji, pa stoga i pamtimo koliko su se njegova mišljenja i upute cijenile u tijeku cijele pandemije covida.

Dugogodišnji predstojnik psihijatrijskog odjela KBC Zagreb Rebro (subspecijalist biologijske psihijatrije i kliničke psihofarmakologije), Član Hrvatske i Europske akademije znanosti i umjetnosti, Glavni je urednik međunarodnog časopisa Psychiatria Danubina, Dobitnik medalje Svjetske federacije udruženja za biologijsku psihijatriju za doprinos radu Predsjedničkog savjeta (2001-2005.) i poticaj razvoju biologijske psihijatrije.

Znanstvenik s najpriznatije Stanford List i to u 2% znanstvenika prema cjeloživotnom doprinosu 

Zahvaljujemo se i ovim putem profesoru Jakovljeviću i pateru Miju Nikiću na dolasku u Dubrovnik, gdje su u dva dana u prepunoj župnoj crkvi sv. Križa održali vrijedan Seminar. Zahvale i braći Dominikancima na besprijekornoj organizaciji i srdačnom i toplom prijemu svih.

prof.dr.sc. pater Mijo Nikić

I ove godine planovi i želje idu u sličnom smjeru…

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *