LOADING

Type to search

Društvo multiple skleroze Dubrovnik Udruge

NACIONALNI DAN MULTIPLE SKLEROZE OBILJEŽEN 29. RUJNA Važno je pokazati da oboljeli od multiple skleroze – postoje…

Kvaliteta života neka bude istovjetna s ostalim građanima

Za više informacija pratite Web stranicu i Facebook stranicu Društva multiple skleroze DNŽ 

Nacionalni dan multiple skleroze 29. rujna 2023. obilježen je ispred Gradske uprave u Biogradu na Moru, gdje je preko 170 osoba oboljelih od multiple skleroze informiralo javnost o samoj dijagnozi.

Na javnom događanju poručili su da javnost često ne vidi što se zbiva iza relativno normalnog izgleda oboljelih. Oboljeli od ms-a često skrivaju bol, vrtoglavice, probleme, inkontinenciju, depresiju i niz drugih simptoma.

Mnogi od njih imaju problema sa zadržavanjem radnog mjesta i nerazumjevanjem okoline pa je važno pokazati da postoje, te da im je potrebno osigurati kvalitetu života istovjetnu s ostalim građanima.

Snimili smo i milenijsku fotografiju u narančastim majicama sa znakom Supermena i sloganom “Borim se sa multiplom sklerozom, koja je tvoja super moć?

Nakon snimanja milenijske fotografije u centru Biograda na Moru, u hotelu Adria održao se XIII. Hrvatski simpozij oboljelih od MS-a, kroz niz edukativnih predavanja vodećih stručnjaka koji se bave multiplom sklerozom u Hrvatskoj, kao što su profesor Mario Habek sa KBC-a Zagreb i profesor psihologije Boris Blažinić. Za dobro raspoloženje u večernjim satima pobrinuo se komičar Vlatko Štampar.

prof.dr.sc. Mario Habek

Oboljeli od multiple skleroze više informacija o bolesti od vodećih stručnjaka za multiplu sklerozu mogu pronaći kroz mobilnu aplikaciju MSTV-a prve online televizije za oboljele od multiple skleroze. Također za sve informacije i savjete dostupan je besplatni SOS MS telefon 0800 7789, a dostupni su i Virtualni MS savjetnici na web stranicama Saveza društava multiple skleroze Hrvatske.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *