LOADING

Type to search

Fan & Fun Zona Šica HNK Šibenik 1993/94

IZ TOPLOG PORTUGALA I RAJA MADEIRE NATRAG U HRVATSKU REALNOST Ipak bez Nogometaša od eura

Dva tjedna na čarobnoj Madeiri

Oko tisuću kilometara udaljen od obale Portugala, impresivnog krajolika i pitome klime, otok Madeira ponudio je Šibenčanima ali i brojnim europskim klubovima utočište za sjajne pripreme i ulazak u proljetni dio sezone.

Ali, krenimo najprije od vijesti koja je danima uveseljavala hrvatske nogometne duhove i učinila na kraju sretnim Hajduk i njegovu navijačku obitelj.

Ivan Perišić u bijelom dresu vraća se pod svoj krov i s Hajdukom želi i naslov prvaka Hrvatske, dugo, predugo čekan podno Marjana.

Ono što je malo poznato je da je Perišić bio u igri za narančasti dres, ali strateg Šibenčana Ivica Matković ponudu svoje Uprave kratko je razmatrao i spustio rampu, jer je Šibenik “svemirski” popunjen na pozicijama koje bi eventualno Perišić mogao zauzeti –  virtuoz Karabeg, ultrabrzi i učinkoviti Baturina, reprezentativac Ivica, sveprisutni Vuković, prvi topnik HNL-a i Europske lige Shehu

Mogli su na Šubićevcu i posegnuti u “raskoš bankovnog računa” i izdvojiti euro i pol za njegovu mjesečnu plaću, ali to ipak nije bio presudan parametar. Mogli su ući u financijsku utrku sa Splićanima.

Matković je ostao dosljedan i čvrst, s momčadi koja uvjerljivo predvodi prvoligašku karavanu, te je izborila osminu finala Europske lige protiv Benfice. Prvi susret na rasporedu je u Lisabonu 7. ožujka, dok je uzvrat sedam dana kasnije na Šubićevcu.

Šibenskih 11 nikad se ne mijenja: Mrčela, Bulat, Šunjić, Petković, Putnik, Muriqi, Ivica, Karabeg, Vuković, Baturina, Shehu

Vratimo se na bajkovitu Madeiru. Trener Matković sa svojim stručnim stožerom isprobavao je nove brojne varijante u igri, te su i odigrana tri pripremna susreta. Protiv Rosenborga 3:0 (Shehu, Karabeg, Petković), Malmoa 1:0 (Shehu) i Flamenga 4:1 (Shehu 2, Muriqi, Baturina).

Ljubitelji rubrike HNK “Šibenik” 1993/94 narudžbom na Šicin “Hot Line” 454-300 ostvaruju Euro popusta na sve ključnim riječima “Euro Perišić”

Smješteni su bili u jednom od najluksuznijih hotela The Cliff Bay i privukli su pažnju srdačnog i gostoljubivog lokalnog stanovništva, koje je Šibenčane zavoljelo u dva tjedna koliko su boravili tamo. Savršeni uvjeti, jedan od najboljih portugalskih nogometnih kompleksa bio im je na raspolaganju.

Kao i ponekad vrhunsko pivo, uz dozvolu trenera, jedno naravno, upravo po cijeni jedne potencijalne plaće Ivana Perišića u narančastom dresu od eura i 50 centi.

Hotel “The Cliff Bay”

Sretno Šibeniku u nastavku sezone, kao i Perišiću i Hajduku. Zasada je Šibenik u značajnoj prednosti u odnosu na Splićane – devet koraka ispred na ljestvici, te čak 13 u odnosu na Dinamo.

Svi su izgledi da će DU Sportivo dvojac početkom ljeta u Nyonu gledati ždrijeb kvalifikacija za Ligu prvaka.

Obojan u narančastu šibensku boju.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *