LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ITTF COSTA BRAVA SPANISH PARA OPEN Drugo mjesto za Bornu Zohila i korak prema Parizu!

Drugi od 295!

Ovim rezultatom Borna je sve bliže plasmanu na paraolimpijske igre, a koncem ožujka još ga očekuje nastup u Poljskoj, što je i posljednji turnir u borbi za plasman u Pariz.

Mladi hrvatski parastolnotenisač Borna Zohil (17) osvojio je sjajno drugo mjesto na ITTF Costa Brava Spanish Para Openu ostavši u igri za plasman na Paraolimpijske igre u Parizu 2024.

Na vrlo jakom turniru u Španjolskoj nastupilo je 295 natjecatelja iz cijelog svijeta koji se još uvijek bore za plasman na Paraolimpijske igre u Parizu ovoga ljeta.

Od hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji najviše uspjeha i odličan rezultat postigao je 17-godišnji Borna Zohil koji je u klasi 8 u kategoriji stojećih osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.

Zohil je u skupini osvojio prvo mjesto ostvarivši pobjedu protiv Španjolca Diaza (3-0) i poraz od Belgijanca Ledouxa (2-3). U četvrtfinalu je slavio protiv Indijca Banyu Mulyo-a sa 3-0, da bi u polufinalu porazio i Francuza Thomasa Bouvaisa sa 3-1.

U finalu je izgubio od Britanca Billyja Shiltona sa 1-3.

Ovim rezultatom Borna je sve bliže plasmanu na paraolimpijske igre, a koncem ožujka još ga očekuje nastup u Poljskoj, što je i posljednji turnir u borbi za plasman u Pariz.

U Costa Bravu nastupio je i Pavao Jozić u klasi 7 kategorije stojećih, ali nije uspio proći skupinu osvojivši treće mjesto.

Ostvario je pobjedu protiv Poljaka Deigslera (3-0) i poraze od Nizozemca Paredisa (1-3) i Norvežanina Magnussena (1-3).

Zohil i Jozić su nastupili i u konkurenciji parova u kategoriji MD 18, a u skupini su upisali dva poraza.

Željezo / Čelik / Otpadna Vozila / Aluminij / Drvo / Plastika – SAKUPLJAČ DUBROVNIK“Klik na Foto” za detaljne informacije

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *