LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ODBROJAVANJE DU SPORTIVA DO PARAOLIMPIJSKIH IGARA U PARIZU (91) Borna Zohil izborio Pariz!

Još jedan naš predstavnik na Paraolimpijskim igrama!

DU Sportivo pripremio je odbrojavanje, svojesvrsnu dobrodošlicu Paraolimpijskim igrama u Parizu, (28. kolovoza – 8. rujna). Naš mali doprinos promocije jednog od najveličanstvenijih sportskih događaja. Želimo ukazati i na važnost sporta za osobe s invaliditetom, njihova prava na bavljenje istim, te daljnju promociju jednakosti i inkluziju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu

Mladi hrvatski parastolnotenisač Borna Zohil (17) pobijedio je na kvalifikacijskom turniru u Pattayji u kategoriji osam izborivši plasman na Paraolimpijske igre koje će se od 28. kolovoza do 8. rujna održati u Parizu.

Tri mjeseca prije početka 17. ljetnih Paraolimpijskih igara u Parizu, 17-godišnji član STK Pule ostvario je fantastičan rezultat pobijedivši na posljednjem kvalifikacijskom turniru održanom na Tajlandu.

U Pattayji su se dijelile posljednje stolnoteniske vize za Pariz – 11 u muškoj i 10 u ženskoj kategoriji, a jednu od njih je dohvatio 17-godišnji mladić iz Pomera, 5 km jugoistočno od Pule.

Zohil je plasman u Pariz izborio osvojivši prvo mjesto u kategoriji 8 stojećih igrača.

Zohil je u skupini sa 3-0 porazio Tajlanđanina Stevena Romana Chinchillu, a potom izgubio od Ming-Fu Hu iz Kineskog Tajpeha sa 2-3. U četvrtfinalu je nakon velike drame slavio sa 3-2 protiv Rusa Artema Iakovleva, da bi u polufinalu još jednom sa 3-2 pobijedio Mađara Andrasa Csonku.

U finalu se za plasman u Pariz borio protiv indonezijskog igrača Banyu Tri Mulyoa pobijedivši sa 3-1.

U Pattayji je nastupila i Mirjana Lučić u kategoriji 9, doguravši do polufinala u kojem je ispala od Indijke Sahane Ravi sa 0-3.

Zohil je tako postao treći hrvatski parastolnotenisač koji je izborio nastup u Parizu nakon Anđele Mužinić Vincetić i Helene Dretar Karić.

Hrvatska za sada za Pariz ima sigurnih 14 putnika u pet sportova.

“Klik na Foto” vodi Vas na Predivnu Internet stranicu Beach bara Dodo – Zlatni pokrovitelj rubrike HPO-a na DU Sportivu

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *