LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

EUROPSKO PRVENSTVO U PARAPLIVANJU Četvrto mjesto i novi hrvatski rekord za Emmu Mečić

Bronca “pobjegla” za svega dvije stotinke

“Iako sto slobodno nije njena najjača disciplina Emma je utrka odradila maksimalno koncentrirano i ozbiljno te postigla nevjerojatan rezultat. Dva puta je rušila hrvatski rekord i bila je vrlo blizu medalje. Šteta, no svi smo jako zadovoljni njezinim nastupom koji ohrabruje uoči njezine glavne discipline 400 slobodno,” kazao je izbornik Igor Berislavić.

Mlada hrvatska paraplivačica Emma Mečić osvojila je četvrto mjesto na 100 metara slobodno (S9) na Europskom prvenstvu u paraplivanju koje se održava u Funchalu na portugalskoj Madeiri s novim hrvatskim rekordom 1:05.34.

Mečić je hrvatski rekord postavila u kvalifikacijama (1:06.45), a potom je u finalu plivala još brže (1:05.34). Bronca joj je pobjegla za svega dvije stotinke sekunde.

Plivala sam novi osobni i hrvatski rekord i stvarno sam zadovoljna. Nažalost, medalja mi je pobjegla za svega dvije stotinke sekunde,kazala je mlada 17-godišnja hrvatska plivačica.

Ovo nije njezina najbolja disciplina i stvarno sam zadovoljan ovim rezultatom,” dodao je njezin trener Luca Marin.

Zlato je osvojila Španjolka Sarai Gascon s rezultatom 1:03.91, srebro je pripalo njezinoj sunarodnjakinji Nuriji Marques Soto (1:04.69), dok je bronca pripala Nizozemki Florianne Bultje (1:05.32).

Iako sto slobodno nije njena najjača disciplina Emma je utrka odradila maksimalno koncentrirano i ozbiljno te postigla nevjerojatan rezultat. Dva puta je rušila hrvatski rekord i bila je vrlo blizu medalje. Šteta, no svi smo jako zadovoljni njezinim nastupom koji ohrabruje uoči njezine glavne discipline 400 slobodno,” kazao je izbornik Igor Berislavić.

Mečić je nastupila i na 200 mješovito (SM9), no u finalu je diskvalificirana radi nepravilnog plivanja prsnim stilom. U kvalifikacijama je bila sedma s vremenom 2:49.90.

Beach Bar DODO – “Klik na Foto” vodi Vas na predivnu Internet stranicu

Karlo Knežević je na 400 metara slobodno (S7) osvojio šesto mjesto s rezultatom 5:22.96. Karlo je u finalu isplivao nešto slabiju utrku od kvalifikacija u kojima je plivao osobni rekord 5.19.46 te u finale ušao kao šestoplasirani.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *