LOADING

Type to search

DU Sportivo 24 / 7 / 366 Du Sportivo©

SEDAM GODINA OD POMORSKE TRAGEDIJE Sjećamo se sedmero naših poginulih Prijatelja

Vječno…

Danas je dan sjećanja, koje naravno živi svakog dana, jer sjećanje je prostor u kojem prebivaju najljepši osjećaji za one koji više nisu s nama.

Sedam godina je prošlo od strašne pomorske tragedije u kojoj je sedam života izgubljeno, nisu više s nama, ali slavimo Njihove živote, Njihov doprinos koji su dali da svijet bude bolji i vrijeme koje su proveli sa svima čije su živote obogatili, posebno Njihovim obiteljima.

DU Sportivo prenosi objavu dopredsjednice udruge 3D+UPIOU Marijane Kohn, koja svake godine simbolično, jako emotivno, organizira okupljanje i odavanje počasti našim poginulim Prijateljima – svemu što su bili u svojim bogatim životima.

Počivali u miru i vječnoj radosti.

“Dragi prijatelji, suradnici, sugrađani i svi dobri ljudi…

Danas, 25.04.2024. se obilježava 7 godina od najgore pomorske tragedije od Aurore gdje je život izgubilo 7 naših prijatelja, poznanika, braće, sestara, ljubavi… Kao što znate, svake godine sjećamo se naših poginulih prijatelja na simboličan način okupljanja i odavanja počasti.

Zbog okolnosti o kojima neću izlagati javno ovim putem kao organizator istog javljam da će se odavanje počasti održati 26.4. na feralu na Porporeli i to u 17 sati. Nadam se da se vidimo u što većem broju.

Uz prigodni kratki program, kao i svake godine, okupljanjem građana prisjećamo se naših najmilijih koje više nema. Ovim putem ispričavam se obiteljima što ne možemo organizirati na sami dan nesreće, stoga kao dopredsjednica udruge Tri Dubrovkinje plus udruga pjesnika i ostalih umjetnosti određujem mjesec posvećen našim stradalima.

Svaki umjetnik i civil, građanin je dobrodošao da na svoj način oda počast 7 duša koje više nisu sa nama.

Vidimo se 26.4.2024. U 17 sati na Porporeli.”

DU Sportivo dodaje nekoliko stihova za Njih:

Vinuše se u oblake kao Leptiri,

Gdje sve je samo bijelo i bijelo,

A na zemlji ostade mirišljavo tijelo.

Doviđenja, u vječnosti…

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *