LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

EUROPSKO PRVENSTVO U PARAPLIVANJU Dino Sinovčić osvojio Srebro – Veliki uspjeh za hrvatski parasport

Niz se nastavio…

Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić (31) nastavio je niz sjajnih rezultata na velikim natjecanjima osvojivši srebrnu medalju na 100 leđno u S6 kategoriji na Europskom prvenstvu u paraplivanju koje se održava u Funchalu na portugalskoj Madeiri

Sinovčić je osvojio srebro s rezultatom 1:16.82, novi europski prvak je Rus Aleksej Ganiuk s novim europskim rekordom 1:13.47, dok je bronca pripala Nizozemcu Thijsu van Hofweegenu s rezultatom 1:18.39.
Četvrta je to medalja za Sinovčića na europskim prvenstvima pri čemu drugo srebro nakon što je drugi bio i u svibnju 2021. godine, također na Madeiri. Ima i europsko zlato iz Dublina (2018), te broncu 2009. u Reykjaviku. Na Svjetskim prvenstvima je osvojio tri medalje – dva zlata (2019, 2022) i srebro (2023), dok je na posljednjim Paraolimpijskim igrama u Tokiju bio treći.
Ovo je treće europsko prvenstvo u nizu s kojeg se vraćam s medaljom, a ono što me još više raduje je jako dobar rezultat što se tiče ovog dijela sezone, znajući da nam su nam glavni cilj ove sezone Paraolimpijske igre u Parizu,kazao je Sinovčić nakon svečanog proglašenja.
“Ova medalje je dokaz da smo na dobrom putu da sve okrunimo najboljim nastupom u Parizu,” dodao je plivač splitskog Mornara.
Njegov trener Slobodan Glavčić dodao je kako je ovo bila prva stanica prema POI u Parizu gdje će Sinovčić braniti tokijsku broncu.
Dino je tehnički fantastično odradio nastup i rezultatski je sve bilo po planu. Ovo nam je prva stanica prema Parizu koja je odrađena kako smo i zamislili,kazao je Glavčić.
Prvog dana EP-a je nastupila i Paula Novina koja je na 400 m slobodno (S8) s rezultatom 5:27.30, koje je nešto slabije od njenog osobnog rekorda, zauzela sedmo mjesto. Zlatna je bila Talijanka Francesca Palazzo s vremenom 4:56.62.
Već prvog dana EP-a smo osvojili medalju. Dino je osvojio srebro i čestitam mu na tome. Teško je ostati tako dugo u svjetskom i europskom vrhu, a Sinovčić godinama osvaja medalje na velikim natjecanjima što je veliki uspjeh za hrvatski parasport,” naglasio je hrvatski izbornik Igor Berislavić.

“Klik na Foto” vodi Vas na Predivnu Internet stranicu Beach bara Dodo

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *