LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

SVJETSKO PARAATLETSKO PRVENSTVO / SLIJEPI I SLABOVIDNI Pogled(i) prema Paraolimpijskim igrama 2024. u Parizu

Miljenko Vučić korak do medalje, Šandor ostao bez plasmana

Hrvatski paraolimpijac Miljenko Vučić osvojio je četvrto mjesto u bacanju kugle u konkurenciji slijepih i slabovidnih osoba na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Parizu.

Vučić je aktualni europski prvak u F11 kategoriji, a u Parizu je branio srebro s posljednjega SP-a u Dubaiju 2019. godine, međutim ovoga puta je ostao bez medalje.

Tvrtka “Bruškin Dubrovnik” specijalizirana je za čišćenje i održavanje. Petnaestogodišnja Tradicija garantira4K Odsjaj Vašeg Objekta

Bio je blizu, ali je na koncu završio četvrti. Za utjehu osigurao je hrvatskoj paraatletici još jednu kvotu za Paraolimpijske igre u Parizu iduće godine.

Vučić je bio četvrti sa rezultatom 12.58m što je njegov najbolji rezultat ove sezone, a do medalje su mu nedostajala 23 cm.

Zlatnu medalju osvojio je Iranac Mahdi Olad s hicem od 13.79m. Srebro je pripalo Brazilcu, Alessandru Da Silvi koji je ostvario rezultat od 13.43m, dok je Španjolac Alvaro del Amo Cano osvojio broncu sa 12.81m.

Zadovoljan sam plasmanom jer mi on osigurava mjesto na paraolimpijskim igrama, međutim nisam zadovoljan rezultatom, moglo je biti puno bolje,” kazao je Vučić.

Sada se treba sabrati i kao uvijek u sportu još više trenirati i gledati prema paraolimpijskim igrama,dodao je.

Druga je to “drvena” medalja za hrvatsku paraatletiku u Parizu nakon što je u utorak Matija Sloup osvojio četvrto mjesto u bacanju kugle u kategoriji bacača niskim rastom.

Dodajmo, kako je Velimir Šandor, nažalost ostao bez plasmana na ovom Svjetskom prvenstvu premda je u bacanju diska (F52) u utorak bio peti, a dan kasnije nakon uvažene žalbe i četvrti što je osiguravalo još jednu kvotu za POI 2024.

Naime, osvajač paraolimpijskog srebra (Tokio) i bronce (Rio de Janeiro), ali i dvije bronce na svjetskim prvenstvima u Dohi (2015) i Londonu (2017), je natjecanje završio kao peti. Nakon usvojene žalbe na povredu tehničkog pravila brazilskog diskaša, napredovao je na četvrto mjesto.

Međutim, klasifikacijski tim WPA pozvao je Velimira na reviziju njegove natjecateljske kategorije te mu je nakon pregleda dodijeljena nova kategorija F53 i status “review”, što u praksi znači da će na prvom sljedećem natjecanju na kojem će biti prisutna međunarodna klasifiikacija morati pristupiti istoj s odgovarajućom medicinskom dokumentacijom.

Nažalost, ovakva odluka klasifikatora ujedno je značila i da je Šandor ostao bez plasmana na ovom Svjetskom prvenstvu.

Na 10. izdanju WPA Svjetskog prvenstva u paraatletici nastupa više od 1.200 natjecatelja iz 107 država među kojima i deset hrvatskih paraatletičara.

Na pariškom stadionu Charlety hrvatske boje još će braniti Mikela Ristoski (T20) u skoku u dalj, Ivan Katanušić (F64) i Ivana Purkić (F38) u bacanju diska, Luka Baković (F46) i Deni Černi (F33) u bacanju kugle, te Vladimir Gašpar (F41) u bacanju koplja.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *