LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

SVJETSKO PARAATLETSKO PRVENSTVO U PARIZU Naši među 1200 natjecatelja iz 107 država

Sloup četvrti, Šandor peti, a Presečan sedmi

Foto: Hrvatski paraolimpijski odbor

Hrvatski paraolimpijac Matija Sloup osvojio je četvrto mjesto u bacanju kugle na Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Parizu u kategoriji bacača niskih rastom.

Knjigovodstveni servis PSP Dubrovnik s 28 godina tradicije kreirao je svoj vlastiti Software za olakšano i precizno vođenje knjigovodstva, kao jedini Knjigovodstveni servis u Hrvatskoj kojem je to uspjelo. WhatsAppViber / Telefon & E-mail

Sloup je u Parizu branio broncu s posljednjeg svjetskog prvenstva iz Dubaija 2019., no ovoga puta je osvojio “drvenu medalju”. Već četvrtu na velikim natjecanjima nakon što je bio četvrti na svjetskom prvenstvu u Dohi 2015. godine, na SP-u u Londonu 2017., te Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

U Londonu mu je bronca izmakla za jedan centimetar, a u Tokiju za 16 cm. Ovoga puta nedostajalo mu je skoro jedan metar. Matija je najbolji hitac ostvario iz četvrtog pokušaja, a iznosio je 10.25m.

Pobijedio je Nijemac Yannis Fischer s rekordom svjetskih prvenstava 11.43m, drugoplasirani je bio Iračanin Garrah Tnaiash sa 11.28m, a trećeplasirani Portugalac Miguel Monteiro s 11.14m.

Osvojio sam još jedno četvrto mjesto koje me prati od Dohe 2015. godine. U Londonu mi je nedostajo jedan centimetar, u Tokiju sam također bio četvrti, sada opet. Nadam se da je ovo posljednji put, da više prekinem seriju četvrtih mjesta,” kazao je Sloup koji je četvrtim mjestom osigurao jednu hrvatsku kvotu za atletiku na Paraolimpijskim igrama u Parizu iduće godine.

To je bio i jedan od glavnih ciljeva, sada ja i moj trener Roland Varga idemo stisnuti još više za Pariz,dodao je.

U utorak je nastupio i Velimir Šandor, osvajač paraolimpijskog srebra (Tokio) i bronce (Rio de Janeiro), ali i dvije bronce na svjetskim prvenstvima u Dohi (2015) i Londonu (2017) u bacanju diska (F52).

Nažalost, ovoga puta nije išlo, Šandor je ostvario svoj najbolji hitac ove sezone, 18.69m, ali to je bilo dovoljno za peto mjesto.

Slavio je Indijac Ajitkumar Amrutlal Panchal sa 21.17m, ispred Latvijca Aigarsa Apinisa sa 20.46, dok je bronca pripala Brazilcu Andreu Rochi sa 20.34m.

Marijan Presečan je nastupio u bacanju kugle, ali u F53 kategoriji. Na koncu je zauzeo sedmo mjesto s rezultatom 6.92 metra.

Slavio je Iranac Rashid Masjedi sa 8.49 m, drugi je bio Ukrajinac Viktor Lehkodukh sa 8.36, dok je treće mjesto osvojio Čeh Aleš Kisy sa 8.27m.

Na 10. izdanju WPA Svjetskog prvenstva u paraatletici nastupa više od 1.200 natjecatelja iz 107 država među kojima i deset hrvatskih paraatletičara.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *