LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

GOVOR PREDSJEDNIKA HPO-a RATKA KOVAČIĆA 6. SRPNJA 2017. U BARCELONI Pravo na bavljenje sportom svake osobe s invaliditetom!

Ratko Kovačić na Crans Montana Forumu u Barceloni

Izvor: Hrvatski paraolimpijski odbor

U dinamičnom svijetu punom promjena, paraolimpijski pokret nije nikakva iznimka“, istaknuo je Ratko Kovačić te napomenuo kako Europski paraolimpijski odbor nastoji iskoristiti sva svoja znanja i potencijale kako bi ostao aktivan i pouzdan sudionik u kreiranju tolerantnijeg društva za našu mladost.

Predsjednik Hrvatskog i Europskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić je na Crans Montana Forumu u Barceloni održao govor na međunarodnoj konferenciji «Youth, a new way to secure peace». U dinamičnom svijetu punom promjena, paraolimpijski pokret nije nikakva iznimka, te je Ratko Kovačić napomenuo kako Europski paraolimpijski odbor nastoji iskoristiti sva svoja znanja i potencijale kako bi ostao aktivan i pouzdan sudionik u kreiranju tolerantnijeg društva za našu mladost:

«Još kao bivši paraolimpijac, zatim predsjednik Hrvatskoga paraolimpijskog odbora i predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora, svjedočio sam velikoj transformaciji, ali sam svjestan kako smo još uvijek daleko od našeg krajnjeg cilja – osigurati pravo na bavljenje sportom svake osobe s invaliditetom» – istaknuo je Kovačić.

Prisutnim gostima Ratko Kovačić je napomenuo kako je važnost sporta – osim za zdravlje, obrazovanje, aktivno starenje, osobni razvoj, neovisnost i ekonomsku stabilnost – u tome što pokreće stvaranje tolerantnijeg i socijalno osvještenijeg društva.

S projekcije dokumentarnog filma “Kralj” – Darko Kralj, premijer Andrej Plenković i predsjednik HPO-a Ratko Kovačić

«Aktivno koristimo paraolimpijski pokret kao polugu kako bismo potaknuli inkluziju osoba s invaliditetom i stvorili aktivne članove društva. Kao što svi znate, najveći izazov je izgradnja najvećih sportaša, a izazovi s kojima se suočavaju paraolimpijski sportaši već su u početku, barem malo, veći. Dakle, nije čudo da su sportaši u srcu našeg pokreta. Njihovi nastupi i nevjerojatne priče podučavaju nas sve – vrijednosti prihvaćanja i zahvalnosti za osobe s invaliditetom« – nastavio je Kovačić.

“Klik” na Fotografiju vodi Vas na spektakularnu Internet stranicu Krovnog pokrovitelja DU Sportiva i Zlatnog pokrovitelja Dječje rubrike

Na 28. godišnjoj sjednici Crans Montana Foruma Ratko Kovačić se u svojem govoru dotaknuo i nedostatka financijskih sredstava u paraolimpijskom sportu, problemom s kojim se HPO, kao i Europski paraolimpijski odbor bore kroz promociju sporta, te razvoj tolerancije i jednakosti.

Kroz različite aktivnosti kao što su Europske igre mladih osoba s invaliditetom, Paraolimpijski školski dan, promotivne kampanje paraolimpijskog pokreta, te edukacijske programe za osobe s invaliditetom dolazimo bliže postizanju konačnog cilja što je stvaranje svih uvjeta za uzajamno poštovanje i dostojanstvo svakog pojedinca” – zaključio je Kovačić.

Forum Crans Montana radi na izgradnji ljudskog i nepristranog svijeta i potiče međunarodnu suradnju i sveukupni rast. Također, radi na promicanju najboljih praksi i osiguranju stalnog dijaloga između svih onih koji su na visoko odgovornim pozicijama.

Tags:

You Might also Like