LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

SVJETSKO PRVENSTVO U KAZAHSTANU U PARA OBARANJU RUKE Šest medalja za Hrvatsku i prvo povijesno zlato u seniorskoj konkurenciji

(Vele)Sjajno!

Posjetite službenu stranicu Hrvatskog paraolimpijskog odbora 

Hrvatski reprezentativci u obaranju ruku nastavljaju nizati sjajne rezultate. Na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Kazahstanu osvojili su šest medalja, te su po prvi put osvojili svjetsko zlato u seniorskoj kategoriji u konkurenciji više od 1300 natjecatelja iz 50 država.

U konkurenciji parasportaša Luka Drokan je osvojio srebro i broncu u seniorskoj kategoriji do 80kg, dok je Rudi Antolić, također u konkurenciji osoba s invaliditetom osvojio broncu u seniorskoj (-80kg) te broncu u juniorskoj (+65kg) kategoriji.

FRENDY – “2.920 kg Dobrote i Kvalitete u svakom kamionu” – Zlatni Pokrovitelj rubrike Hrvatskog paraolimpijskog odbora na DU Sportivu

Rino Mašić osvojio je zlato na lijevu i broncu na desnu ruku u kategoriji do 110kg osvojivši tako prvo zlato za Hrvatsku u seniorskoj konkurenciji na svjetskim prvenstvima.

Svjetsko zlato u seniorskoj kategoriji čekali smo 14 godina te smo naravno iznimno zadovoljni i ponosni na našeg Rina Mašića koji s devetnaest godina iza sebe već ima dvostruku europsku, te svjetsku titulu, a naravno srebro i bronca Luke Drokana, te dvije bronce sedamnaestogodišnjeg Rudija Antolića ulijeva sigurnost u budućnost hrvatskog para obaranja ruke za koje se nadamo da uskoro postaje paraolimpijski sport,” kazao je Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog i dopredsjednik Europskog saveza za obaranje ruke.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *