LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

SVJETSKO PARAPLIVAČKO PRVENSTVO U MANCHESTERU Dino Sinovčić osvojio srebro!

Prvog dana – Prva medalja!

MANCHESTER – Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić (31) osvojio je srebrnu medalju na 100 metara leđno u disciplini S6 na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu koje je u ponedjeljak počelo u Manchesteru, na kojem nastupa više od 530 plivača iz 67 zemalja svijeta.

Prvog dana natjecanja na 11. Svjetskom prvenstvu u paraplivanju koje se održava na novootvorenom Manchester Aquatics Centru, Hrvatska je stigla do medalje.

Tvrtka “Bruškin Dubrovnik” specijalizirana je za čišćenje i održavanje svih vrsta objekata. Petnaestogodišnja Tradicija garantira8K Odsjaj Vašeg Objekta

Najbolji hrvatski paraplivač Dino Sinovčić osvojio je srebro na 100 m leđno, što je njegova treća medalja u nizu na svjetskim prvenstvima nakon dva zlata osvojena 2019. u Londonu i prošle godine u portugalskom Funchalu na Madeiri.

Nakon dva zlata, Sinovčić je ovoga puta s rezultatom 1:17.71 doplivao do srebra što je sjajan rezultat s obzirom na ozljedu s kojom se borio dva mjeseca. Slavio je Kinez Hong Yang s rezultatom 1:15.17, dok je broncu osvojio Argentinac Matias de Andre s rezultatom 1:18.74.

Sinovčić je u jutrošnjim kvalifikacijama bio treći s rezultatom 1:17.51, a premda je u finalu plivao sporije, na koncu je popravio plasman za jedno mjesto.

Ovo je možda najveći uspjeh u mojoj karijeri s obzirim na situaciju koju smo imali prije dva mjeseca. Početkom petog mjeseca mi je pukao pektoralni mišić, s obzirom da nisam trenirao peti i šesti mjesec, ovo stvarno nismo očekivali,” kazao je sjajni Splićanin koji ima i broncu s posljednjih Paraolimpijskih igara u Tokiju, zlato s Europskog prvenstva u Dublinu 2018. godine, te srebro s EP-a 2021. u Funchalu.

Izuzetno sam sretan i zadovoljan, jer sam u ovakvom stanju uspio osvojiti medalju. Nadam se da ću iduće godine na paraolimpijskim igrama u Parizu nastupiti maksimalno spreman,” dodao je član splitskog Mornara kojem je to bila jedina disciplina na ovom SP-u i već u utorak se vraća u Split.

Prvog dana 11. izdanja Svjetskog prvenstva u paraplivanju nastupile su još dvije hrvatske predstavnice.

Paula Novina je na 400 slobodno (S8) osvojila sedmo mjesto s novim osobnim i hrvatskim rekordom 5:25.98.

Novina je rekord rušila i u jutrošnjim kvalifikacijama isplivavši osmi rezultat kvalifikacija, 5:31.12, a do Manchestera je njezino najbolje vrijeme iznosilo 5:32.54.

Slavila je Talijanka Xenia Francesca Palazzo s rezultatom 5:01.46, ispred Španjolke Nahie Zudaire Borrezo sa 5:05.91 i Brazilke Cecile Jeronimo de Araujo koja je plivala 5:08.94.

Ovo je moje treće svjetsko prvenstvo i drugo finale. Dva puta sam rušila hrvatski rekord i to za više od šest sekundi. Bilo je to jako dobro otvaranje svjetskog prvenstva, jako sam zadovoljan,. Nadam se da ćemo tako i nastaviti. Nadam se da ću i iduće utrke odraditi na kvalitetnom nivou,kazala je plivačica zagrebačkog Natatora koju na SP-u čekaju još tri discipline – 50m slobodno, 200 mješovito i 100 prsno.

Nikolina Mitar, članica splitskog Cipla je u svojem premijernom nastupu na velikim natjecanjima u disciplini sto metara prsno (SB4) nažalost, bila diskvalificirana.

Na svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Manchesteru hrvatske boje brani i Emma Mečić koja će nastupati u disciplinama 200 mješovito, 400 slobodno i 100 metara leđno.

Bolje otvaranje svjetskog paraplivačkog prvenstva nismo mogli poželjeti. Dino je još jednom pokazao sportski duh, karakter i odlučnost koju ima. Sjajnim poslijepodnevnim nastupom i izvanrednom taktičkom utrkom Dino je došao do još jedne velike medalje u svojoj zavidnoj sportskoj karijeri. S druge strane Paula je dva puta rušila hrvatski rekord i to ukupno za nevjerojatnih 6 i pol sekundi,” kazao je izbornik Igor Berislavić.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *