LOADING

Type to search

Dva skalina Udruge

PROJEKT “SNAŽNA OBITELJ” Usmjeren na Roditelje i Obitelji Djece s teškoćama u razvoju – Petak u Studentskom domu

Psihološka Podrška, jer i uz radost – često nije lako!

Naša divna i plemenita Udruga, svima nama draga, toliko bliska – Dva Skalina. Najsveobuhvatnije, najbrižnije i najstručnije što mogu brinu o Djeci (60-tak Djece op.a.), koja su u Dnevnom boravku, trebaju fizikalne terapije, edukacijsko-rehabilitacijske terapije, senzornu integraciju, radne terapije, socijalno-pedagoške terapije, psihološku podršku, uz svu svu drugu zdravstvenu skrb i njegu, te su u sklopu i obrazovnog programa (OŠ Marin Držić – Škola po posebnom programu op.a.).

Neizostavna je igra, zabava i druženje u jednoj prelijepoj igraonici, s pretoplim osobljem, koje im uistinu sve daje.

Tu su i brojni projekti na kojima vrijedno osoblje svakodnevno radi, sve kako bi osigurali još bolje uvjete Djeci i svaki uspijeh donosi radost, jer istoj toj Djeci bude lakše, bolje.

Ovaj projekt “Snažna Obitelj” donosi psihološku podršku Roditeljima i Obiteljima Djece, koja je svakako dobrodošla. Psihološka podrška je dobrodošla i zdravom čovjeku da se unaprijedi na nekim poljima, kamoli kada svakodnevno brineš o zdravlju Djeteta s teškim dijagnozama.

U sklopu Projekta održat će se u četvrtak, 5. listopada u 19 sati u Studentskom domu susret, u sklopu kojeg će naša dobra psihijatrica dr. Irena Primorac Bošnjak, voditeljica Odjela za mentalno zdravlje Zavoda za javno zdravstvo, održati predavanje na značajnu temu – “Kako postati i ostati mentalno zdrav“, a poznato je da nema zdravlja bez mentalnog zdravlja.

Najavit će se i Psihološke radionice za Roditelje Djece s poteškoćama u razvoju i to će biti od velike koristi, jer Roditelji će dobiti praktične upute, alate, kako se nositi s brojnim nutarnjim teškoćama, vanjskim utjecajima, te čak i na ono na što nažalost ne mogu utjecati. Iznimno korisno, iznimno plemenito!

I ovim putem pozivamo sve roditelje Djece s poteškoćama u razvoju da dođu u Studentski dom u četvrtak u 19 sati. Sigurno će dobiti još dodatne snage!

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *