LOADING

Type to search

Dubrovački sport Natjecanja

POLUFINALE KUPA HRVATSKE Squarov junački povratak i rulet šesteraca na strani Olmissuma

Naši Junaci!

Nažalost, Square nije uspio doći do “meč lopte” i finala protiv pobjednika drugog polufinala između Pule i Dinama, koji je otišao na stranu Puljana nakon šesteraca. Kobni su bili isti ti šesterci, nakon regularnih 2:2 i “udaraca sudbine i sreće”.

Ponovno je publika bila “šezdesetišesti” igrač Squarea, koji je ponovno “poginuo” na parketu, pokazao opet da su najprepoznatljivija hrvatska momčad po borbenosti, agresivnosti, žrtvi, krvi i padanju na glavu i naravno – sjajnoj igri.

Vratili su se nakon 0:2 junački i ludim jurišem na Olmissumovu gorostasnu utvrdu (5.54 do kraja Đuraš i ‘2.47 Hrkač). Trenuci su to kada su vjera, snaga, znanje i sposobnosti na maksimalno teškom ispitu. Square je pokazao da može i nemoguće.

Olmissum je krenuo u susret visokim presingom koji nije prepao naše – naprotiv. Izašli su elegantno iz početnog pritiska gostiju, te u 2. i 4. minuti Rozga je bio na teškim iskušenjima nakon udaraca Kuraje i Đuraša.

Lujo Jurišić, koji je sjajno zamijenio Zorana Primića, u 7. minuti bilježi paradu. Čestitke Jurišiću na izvrsnom nastupu protiv Novog Vremena i Olmissuma.

Igralo se muški, čvrsto, agresivno s obje strane, a suci su zauzeli čvrst kriterij i već u 9. minuti Square dolazi do udarca s deset metara, ali Rozga je opet ukrotio Squareov projektil – Mirko Hrkać.

“Klik” na Fotografiju vodi Vas na spektakularnu Internet stranicu 

Pucali su tada gosti po šavovima i dolazi Square do još jedne prigode s deset metara, ovog puta Kuraja – svi na nogama, ali na nogama je nažalost bio i nesavladivi Rozga.

Udaljila se u potpunosti igra od vrata Jurišića, minute su tekle kao vječnost isprekidanom igrom, napetošću, te se ušlo i u relativni smiraj dvoboja gdje nije bilo većih prigoda, sve do 17. minute kada Kuraja opet testira Rozgu i diže publiku na noge.

Square se uspio sačuvati od šestog akumuliranog prekršaja (skupili su pet op.a.). Zadnji minut prvog poluvremena Omišani su uveli petog igrača u polje i pokušali otići na odmor s prednošću. Međutim, “nogometnih 0:0” svijetlilo je na semaforu nakon 20 minuta igre.

Klik na sliku vodi Vas u Predvorje Raja – Menu Šice

“Elementarna nepogoda” u redovima gostiju, klasni sidrun Antonio Sekulić, uspio je dovesti svoju momčad u vodstvo u možda najgorem trenutku – na početku drugog dijela, igrala se 22. minuta.

Poremetio je taj pogodak zasigurno i planove Squarea za drugi dio susreta, jer slijedi još jedna velika prigoda gostiju, potom i greda, a zatim i još jedan pogodak gostiju za 0:2, koji je djelo Hrstića.

Lujo Jurišić spašava minutu kasnije da gosti ne zaključe susret sjajnom obranom. Na drugoj strani u 31. minuti Rozga spašava Olmissum skoro pa nemogućom obranom.

BRUŠKIN “8K Čišćenje i Održavanje” svih vrsta objekata – 091/60-38-910 

Činilo se da će Olmissum uspješno zatvoriti susret, ali preračunali su se. Najhrabrija momčad Hrvatske ‘7.22 do kraja uvodi petog igrača i steže obruč baš kao “Bijesni Psi” kako ih zove DU Sportivo.

Đuraš, Cvjetković, Djaelson, Hrkać, Kuraja“petorica neustrašivih” nakon 88 sekundi uspijevaju rasparati mrežu gostiju. Želja, inat, nepokolebljiva vjera, upornost – sve je došlo na naplatu. Publika je od superlativa “najluđi” dospjela i nekoliko stepenica više. Zastrašujuća buka u ušima gostiju.

Olmissum zove Time out i pokušava se skinuti sa konopaca. Ali, “vatreni obruč” opet je “spalio” obranu gostiju i “zapalio” navijače. 187 sekundi nakon prvog pogotka, ‘2.47 do kraja Square je epskim pothvatom stigao do 2:2 – Mirko Hrkać. Ističemo to jer Olmissum je jedna od tih vrhunskih momčadi koja teško “ispušta plijen”.

Izvadili su i vratara posljednjih minutu i pol, ali bez prigode – Square je bio vrhunski u obrani u tih posljednjih napetih 90 sekundi.

“Klik na Foto” vodi Vas na Predivnu Internet stranicu Beach bara Dodo

Ogroman pljesak na kraju. Uslijedili su šesterci koji uvijek mogu otići na bilo koju strane – igra sreće i sudbine – sve su to vrhunski “pucači” i vratari naravno.

“Kuglica sudbine” ovog je puta pala na broj Olmissuma, a Square je potvrdio da s pravom i podlogom juri po titulu prvaka Hrvatske. Uvjereni smo da im je sudbina, uz sve ono ogromno što ulažu u Klubu, namijenila najveći trofej.

Čestitke za oba protivnika, naklon. Square je imao i težak susret dan prije protiv Novog Vremena, ali ni mi ni oni ne bi nikad tražili pravdanja.

Da, itekako su bili dostojni prolaza u finale. Bilo bi zasluženo. Ali treba i reći Olmissum je zasluženo prošao u finale gdje će protiv Stanoinvest Futsal Pule u ponedjeljak u 20.15 juriti kao i Puljani na Pokal.

Ponosni na Square! Glavu gore ponosno i čestitke momci, čestitke svima u Klubu, čestitke cijeloj Obitelji Squarea!

Uživajte u Fotogaleriji DU Sportiva, koju je za Vas priredio, kao i izvještaj sa cijele Završnice Kupa, dvojac s fotografije.

 

“Klik” na Fotografiju vodi Vas direktno na prebogati Jelovnik Pizzerije Mamma Mia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *