LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ODBROJAVANJE DU SPORTIVA DO PARAOLIMPIJSKIH IGARA U PARIZU (96) Medalje naših sa SP u Paraatletici u Japanu

Katanušiću i Šandoru srebro, Bakoviću Bronca

DU Sportivo pripremio je odbrojavanje, svojesvrsnu dobrodošlicu Paraolimpijskim igrama u Parizu, (28. kolovoza – 8. rujna). Naš mali doprinos promocije jednog od najveličanstvenijih sportskih događaja. Želimo ukazati i na važnost sporta za osobe s invaliditetom, njihova prava na bavljenje istim, te daljnju promociju jednakosti i inkluziju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu

Hrvatski paraolimpijac Ivan Katanušić (33) osvojio je srebrnu medalju u bacanju diska u kategoriji F64 na Svjetskom prvenstvu u paraatletici koje se održava u japanskom Kobeu osvojivši već treće odličje na svjetskim prvenstvima.

Nastavljaju se odlični rezultati hrvatskih paraatletičara na Svjetskom prvenstvu u japanskom Kobeu. Nakon što je Velimir Šandor osvojio srebro u bacanju diska (F52), a Luka Baković broncu u bacanju kugle (F46), Hrvatska je stigla i do trećeg odličja.

Ivan Katanušić je u bacanju diska u kategoriji F64 atletičara s potkoljeničnom amputacijom osvojio srebrnu medalju s rezultatom 53.89. Katanušić je do srebra stigao u zadnjoj seriji preskočivši Britanca Harrisona Walsha koji je bacio disk 52.48m. Zlato je uvjerljivo osvojio Amerikanac David Blair sa 60.13 m.

Katanušiću je to treće odličje sa svjetskih prvenstava nakon što je osvojio bronce 2017. u Londonu i 2019. u Dubaiju. Osvojio je i šest medalja sa europskih prvenstava, uključujuću zlato u bacanju diska iz Bydgoszcza 2021. i zlato u bacanju kugle iz Grosseta 2016.

Katanušić je rezultatom u Kobeu samo potvrdio svoj plasman na Paraolimpijske igre koje će se održati u Parizu od 28. kolovoza do 8. rujna i na kojima će braniti tokijsko srebro.

Ivan Katanušić, Tokyo 2021, Izvor: HPO

Na SP-u u Kobeu nastupa više od 1.000 atletičara iz 100 zemalja, a od hrvatskih predstavnika na Memorijalnom stadionu Kobe Universiade još će nastupiti Marin Županović (F54, koplje), te Ivana Purkić (F38, disk).

Kobe 2024. prvotno je trebao biti održan 2021. godine, ali je odgođen zbog pandemije COVID-a. Tako se prvi put najveći pojedinačni parasportski događaj na svijetu održava iste godine kada su i Paraolimpijske igre.

Beach Bar DODO “Klik na Foto” vodi Vas na predivnu Internet stranicu Zlatnog pokrovitelja rubrike HPO-a na DU Sportivu

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *