LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ODBROJAVANJE DU SPORTIVA DO PARAOLIMPIJSKIH IGARA U PARIZU (221) “Najspektakularnije Igre ikad”

Paraolimpijski pokret na još višoj razini

DU Sportivo pripremio je odbrojavanje, svojesvrsnu dobrodošlicu Paraolimpijskim igrama u Parizu, koje će se održati od 28. kolovoza do 8. rujna. Naš mali doprinos promocije jednog od najveličanstvenijih sportskih događaja na svijetu.

Želimo ukazati i na važnost sporta za osobe s invaliditetom, njihova prava na bavljenje istim, te daljnju promociju jednakosti i još veće inkluzije osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu. Uz sve druge brojne vrijednosti koje se promiču kroz Paraolimpijski pokret 

Predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora gospodin Andrew Parsons istaknuo je na službenim stranicama IPC-a da će ovo biti najspektakularnije igre ikad i da će Paraolimpijski pokret odvesti na još višu razinu.

S uzbuđenjem i radosti smo ušli u godinu Igara, koje će u francuskoj Prijestolnici biti uistinu posebne, a sudjelovat će oko 4400 paraolimpijaca.

“Sva će pozornost biti usmjerena na Place de la Concorde, na povijesnu i spektakularnu Ceremoniju otvaranja“.

Dvanaest čarobnih dana i 549 natjecanja u kojima se dijele medalje, u 22 sporta. Po prvi put u povijesti Ceremonija će biti izvan stadiona, sa sportašima koji ponosno idu niz Champs-Elysees, u srcu Pariza.

Za nama su dva izdanja Igara bez gledatelja zbog pandemije koronavirusa i svakako će biti prisutna dodatna radost, u spoju spektakularnih Igara i prisustvu razdraganih gledatelja, koji će bodriti svim snagama paraolimpijce.

Također, u skladu s našim ciljem isticanja vrijednih poruka za daljnji boljitak osoba s invaliditetom, treba svakako istaknuti najavu predsjednika Francuske Macrona vezanu za dodatnu investiciju od 1.6 milijardi eura u projekte koji će olakšati život i funkcioniranje osoba s invalididetom, dok će Pariz u velikoj mjeri omogućiti pristupačnost.

Još jedan dokaz da promjene počinju i sportom.

FRENDY – “2.920 kg Dobrote i Kvalitete u svakom kamionu” – Zlatni Pokrovitelj rubrike Hrvatskog paraolimpijskog odbora na DU Sportivu

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *