LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ODBROJAVANJE DU SPORTIVA DO PARAOLIMPIJSKIH IGARA U PARIZU (210) Čeka se konačni broj hrvatskih Paraolimpijaca

Svi se nadamo što većem broju

DU Sportivo pripremio je odbrojavanje, svojesvrsnu dobrodošlicu Paraolimpijskim igrama u Parizu, (28. kolovoza – 8. rujna). Naš mali doprinos promocije jednog od najveličanstvenijih sportskih događaja. Želimo ukazati i na važnost sporta za osobe s invaliditetom, njihova prava na bavljenje istim, te daljnju promociju jednakosti i inkluziju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu

Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora HPO-a u prosincu uvršteno je šest sportaša na listu evidentnih kandidata za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Na listi su paraatletičari Deni Černi, Ivan Katanušić i Matija Sloup, paraplivači Dino Sinovčić i Emma Mečić, te parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić.

“Trenutačno je na listi evidentnih kandidata za nastup u Parizu šestero sportaša, no ta će brojka do kraja kvalifikacijskih ciklusa biti daleko veća,” kazao je tom prigodom predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

U nekim sportovima nas očekuju kvalifikacije u mjesecima prije Pariza.

Podsjetimo, Hrvatska je na Paraolimpijskim igrama najviše natjecatelja imala u Pekingu (2008) i Londonu (2012), po 25 sudionika, dok je na zadnjim POI u Tokiju (2020) imala 22 predstavnika.

Paraolimpijske medalje iz Tokija 2020. godine

Najuspješnije su bile Igre u Pekingu gdje su hrvatski para sportaši osvojili tri zlata i jedno srebro, a najviše medalja je osvojeno u Tokiju, sedam – tri srebra i četiri bronce.

Hrvatski parasportaši su do sada osvojili 26 medalja na ljetnim i dvije medalje na zimskim paraolimpijskim igrama.

Nadamo se kako ćemo u Parizu imati oko 20 sportaša, a vjerujem kako ćemo se kući ponovo vratiti s odličjima,” poručio je predsjednik HPO-a na sjednici u prosincu.

FRENDY – “2.920 kg Dobrote i Kvalitete u svakom kamionu” – Zlatni Pokrovitelj rubrike Hrvatskog paraolimpijskog odbora na DU Sportivu

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *