LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ODBROJAVANJE DU SPORTIVA DO PARAOLIMPIJSKIH IGARA U PARIZU (209) Blind Footbal (VIDEO)

…Samo jedni od Paraolimpijskih junaka

DU Sportivo pripremio je odbrojavanje, svojesvrsnu dobrodošlicu Paraolimpijskim igrama u Parizu, (28. kolovoza – 8. rujna). Naš mali doprinos promocije jednog od najveličanstvenijih sportskih događaja. Želimo ukazati i na važnost sporta za osobe s invaliditetom, njihova prava na bavljenje istim, te daljnju promociju jednakosti i inkluziju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu

Nogomet na paraolimpijskim igrama je sport koji se igra između dvije ekipe od po pet igrača, od kojih su četiri slijepa ili slabovidna, a jedan je vratar koji može vidjeti ili djelomično vidjeti. Igrači nose zaštitne maske za oči kako bi se izbjegla prednost onih koji imaju djelomičan vid.

Lopta ima zvukovni uređaj koji igračima pomaže da ju prate. Igra se na manjem terenu od običnog nogometa (40×20 m), s bočnim ogradama koje sprječavaju da lopta izađe iz igre. Utakmica traje dva poluvremena od po 25 minuta, s desetminutnom pauzom između njih.

Istražujmo Paraolimpijski svijet, toliko je bogat. Uživajte u videu.

Sve dosadašnje tekstove odbrojavanja DU Sportiva do POI u Parizu možete pronaći na sljedećem linku. Također, tu su i svi dosadašnji tekstovi o nastupima hrvatskih paraolimpijaca diljem svijeta, uz još mnogo toga.

FRENDY – “2.920 kg Dobrote i Kvalitete u svakom kamionu” – Zlatni Pokrovitelj rubrike Hrvatskog paraolimpijskog odbora na DU Sportivu

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *