LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ODBROJAVANJE DU SPORTIVA DO NAJSPEKTAKULARNIJIH PARAOLIMPIJSKIH IGARA (61) Paraolimpijski Sportovi

22 sporta u 12 čarobnih dana

DU Sportivo pripremio je odbrojavanje, svojesvrsnu dobrodošlicu Paraolimpijskim igrama u Parizu, (28. kolovoza – 8. rujna). Naš mali doprinos promocije jednog od najveličanstvenijih sportskih događaja. Želimo ukazati i na važnost sporta za osobe s invaliditetom, njihova prava na bavljenje istim, te daljnju promociju jednakosti i inkluziju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu

Na Paraolimpijskim igrama u Parizu na programu će biti 22 sporta, raspoređena u 549 natjecanja. Nastupit će oko 4.400 Paraolimpijaca.

S nestrpljenjem očekujemo nastupe hrvatskih Paraolimpijaca, a optimizam u Hrvatskom paraolimpijskom odboru je na visini i svim srcem su uz svoje Paraolimpijce.

Danas donosimo popis od 22 sporta, koja su trenutno na programu ljetnih Paraolimpijskih igara.

Atletika, Streljaštvo, Badminton, Nogomet za slijepe, Boccia, Kanu, Biciklizam, Dresurno jahanje, Goalball, Judo, Dizanje utega, Veslanje, Streličarstvo, Sjedeća odbojka, Plivanje, Stolni tenis, Taekwondo, Triatlon, Košarka u kolicima, Ragbi u kolicima, Mačevanje u kolicima, Tenis u kolicima

Sve tekstove odbrojavanja DU Sportiva do POI možete pročitati na sljedećem linku u rubrici Hrvatskog Paraolimpijskog odbora na našem Portalu.

Što reći, nego da vrijeme brzo prolazi i već smo na 61 dan do najspektukalarnijih Igara ikad koje će Paraolimpijski pokret odvesti na još višu razinu, kako je rekao predsjednik IPC-a gospodin Andrew Parsons u svojoj novogodišnjoj izjavi.

“Klik na Foto” vodi Vas na Predivnu Internet stranicu Beach bara Dodo – Zlatni Pokrovitelj rubrike HPO-a na DU Sportivu

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *