LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

ODBROJAVANJE DU SPORTIVA DO PARAOLIMPIJSKIH IGARA (56) Tko je Paraolimpijac?

…pitali smo predsjednika HPO-a Ratka Kovačića

DU Sportivo pripremio je odbrojavanje, svojesvrsnu dobrodošlicu Paraolimpijskim igrama u Parizu, (28. kolovoza – 8. rujna). Naš mali doprinos promocije jednog od najveličanstvenijih sportskih događaja. Želimo ukazati i na važnost sporta za osobe s invaliditetom, njihova prava na bavljenje istim, te daljnju promociju jednakosti i inkluziju osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu

U današnjem odbrojavanju DU Sportiva prema Paraolimpijskim igrama u Parizu, gdje će nastupiti oko 4.400 sportaša u 22 sporta, izdvajamo iz razgovora s gospodinom Ratkom Kovačićem, predsjednikom Hrvatskog paraolimpijskog odbora, dio gdje smo ga pitali – “Tko je Paraolimpijac“.

Zagreb, 29.08.2023 – Konferencija za medije povodom obilježavanja godinu dana do početka Paraolimpijskih igara 2024. u Parizu, u Francuskom institutu u Zagrebu. Na slici Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, Ivan Katanušić, Paula Novina, Ana Sršen, Matija Sloup. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

“Paraolimpijac je profesionalni sportaš, koji se želi kvalificirati na Paraolimpijske igre. Mora imati vrhunske treninge, biti potpuno posvećen sportu. Da pitate bilo kojeg paraolimpijca reći će – to je cijeli radni dan. Dva puta trening dnevno i jedan profesionalni odnos prema sportu i prema životu. I opet – nikad nisi siguran hoćeš li ostvariti potreban rezultat i plasman na tako veličanstveno natjecanje”. – Istaknuo je gospodin Kovačić u razgovoru za DU Sportivo.

Radujemo se svi skupa ovom veličanstvenom događaju, gdje ćemo se u 12 čarobnih dana diviti nastupima istinskih životnih i sportskih junaka – Paraolimpijaca.

Naši uzori…

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *