LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

MEĐUNARODNI PROGRAM ZA OSOBE S INTELEKTUALNIM POTEŠKOĆAMA Dan otvorenih vrata u Studentskom domu 4. svibnja

“Best Buddies”

Prezentacija Programa Best Buddies održat će se u četvrtak 4. svibnja u Studentskom domu s početkom u 10 sati. Međunarodno prepoznata Organizacija Best Buddies International sa sjedištem u SAD-u , koja se bavi rješavanjem pitanja vezanih za osobe s intelektualnim poteškoćama održat će Dan otvorenih vrata i pozivaju sve zainteresirane da se dođu informirati o ovom iznimno korisnom i plemenitom Programu, koji je implementiran u 47 zemalja svijeta i želja im je proširiti ga i na Republiku Hrvatsku.

Cindy Crawford & Best Buddies International

Cilj Programa je povezati zajednicu, educirati volontere i stručnjake o načinu rada s mladima koji imaju intelektualne poteškoće i otvoriti im nove mogućnosti za bolju inkluziju u društvo.

Program započinje u 10 sati dobrodošlicom i upoznavanjem. Potom će do 11.15 svoje izlaganje održati Jennifer Allen, direktorica Best Buddies International. Potom do 12 sati bit će vremena za pitanja, izlaganje i raspravu o idejama, te za umrežavanje, a sve za korist osoba s intelektualnim poteškoćama.

Kako DU Sportivo ima rubriku Hrvatskog paraolimpijskog odbora, predsjednik gospodin Ratko Kovačić informirao nas je u razgovoru da postoje domaća i međunarodna natjecanja za osobe s intelektualnim poteškoćama, te je svakako korisno i razmotriti daljnje uključivanje u sport osoba s intelektualnim poteškoćama.

DU Sportivo svakako će posjetiti prezentaciju Programa i raditi kontinuirano na sportskim benefitima u tom i sličnim segmentima – za djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.