LOADING

Type to search

Društvo multiple skleroze Dubrovnik Udruge

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA “KROZ ASJINE OČI” U PETAK U HOTELU LAPAD Jednakost u Doprinosu društvu Osoba s invaliditetom

“Snaga društva očituje se u odnosu prema slabijim”

“U sklopu obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze i 20 godina postojanja Udruge, čast nam je pozvati Vas na izložbu fotografija “Kroz Asjine oči” naše članice Asje Bernetić. Izložba će se održati u petak, 24. svibnja 2024. s početkom u 18:00 sati, u Renesansnom vrtu Hotela Lapad, Lapadska obala 37, Dubrovnik.” – stoji u objavi Društva multiple skleroze DNŽ

Izložbu će na predivnoj pozornici hotela Lapad otvoriti poznata imena fotografije Miho Skvrce i Željko Budimir, a cijelu veličanstvenu atmosferu pratit će dirljive note gitare Marka Pavkovića.

Ovo neće biti samo prigoda za uživanje u ljepoti fotografija, već i još jedna prigoda da humanitarno djelujemo.

Naime, uzvanici će imati priliku odabrati jednu od izloženih fotografija za koju žele donirati novčana sredstva i koju će ponijeti u trajno vlasništvo, uz “srce koje je dodatno naraslo”.

Vaše donacije bit će od velike pomoći u aktivnostima Udruge i ostvarivanju pomoći i podrške njihovom brojnom članstvu.

“Vaš dolazak i sudjelovanje u ovoj hvalevrijednoj inicijativi od neprocjenjive nam je važnosti”poručuju iz Društva multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije

Naglasak po mišljenju potpisnika ovih redova ne bi trebao biti samo na humanitarnom djelovanju, niti da ga stavimo na prvo mjesto u ovoj i sličnim prigodama. Empatija (ulaženje u tuđu kožu ili situaciju op.a.) rađa razne osjećaje i akcije – humanitarno djelovanje samo je jedan od “produkata empatije”.

“Kroz Asjine Oči”

Svakako, kultura empatije i empatska civilizacija jedine su zvijezde vodilje koje zemaljsku kuglu mogu učiniti Zemlju boljim, ljepšim, humanijim mjestom za život. 

Izložbom “Kroz Asjine Oči” još jednom imamo prigodu usvajati poantu i spoznaju kako su Osobe s invaliditetom potpuno jednake kao i svaki član društva, te da u svojoj ograničenosti mogu itekako stvarati, biti kreativni, raditi što vole, iskoristiti svoje itekako stvarne i opipljive kapacitete.

Približit ćemo se time kao društvo činjenicama da će zaposlenje Osobe s invaliditetom biti sasvim normalna stvar, da će njeno bavljenje sportom ili umjetnošću također biti nešto sasvim normalno, približit ćemo se možda i stvarnosti da humanitarne akcije za djelovanje ili ponekad i sami opstanak udruga Osoba s invaliditetom i Djece s poteškoćama u razvoju neće biti potrebne, jer ukoliko istima išta nedostaje kao društvo u cjelini smo pali na raznim ispitima ljudskih karakteristika i ljestvica prioriteta, što i nije neka novost kada se preispita ispravnost trenutnih raspodjela resursa u većini svijeta.

U smjeru navedenog ističu iz Udruge: Kažu da se snaga jednog društva očitava u odnosu prema slabijim, stoga nam je ovo zajednička prilika da pokažemo da smo snažno društvo koje je uvijek spremno pomoći i podržati one manje sretne i slabije!”

Izložba fotografija članice Društva multiple skleroze DNŽ Asje Bernetić više je dakle od izložbe u konačnici. Brojne poante kriju se iza njenog vrijednog, dragocjenog i umjetnički jako vrijednog rada, kojeg je i ljudski i stručno pohvalio i ravnatelj Umjetničke galerije.

Asja je itekako zaslužila da se dođemo diviti i njoj i njenom umjetničkom izrazu, koji je odraz njenih nutrina, koje posjeduje kao svaki čovjek i zna ih na jedinstven i prekrasan način izraziti.

Njenih “pet zvjezdanih minuta” će se slaviti punih srca i divit ćemo se istinski njenoj duši i njenom izričaju kroz fotografiju, ali nikako sve to ne smije ostati na “pet minuta”, niti njenih niti ijedne Osobe s invaliditetom, koje s potpunim pravom kao i ja i bilo tko drugi žele u potpunosti iskoristiti svoje potencijale i da na tom sasvim normalnom putu ne bude nikakvih zapreka.

DU Sportivo je i otvorio temu s najcitiranijim hrvatskim psihijatrom prof.dr. Mirom Jakovljevićem o potencijalu Osoba s duševnim bolestima i koliki bi benefit proizašao iz toga za njih same i društvo u cjelini, te se naravno cijeli kontekst i zaključak može prenijeti i na cjelokupnu populaciju Osoba s invaliditetom.

Veselimo se Vašem dolasku – na kraju ističu u Udruzi. I opet uđimo dublje.

Iza svega što će se zbiti sutra od 18 sati stoji ogroman trud i rad Asje, članova Udruge i svih koji pripremaju ovaj događaj. Pokušajmo ga vizualizirati i svakako tko god pročita ovaj poziv neka odvoji vrijeme i dođe, obogaćen novim spoznajama, jer počivaju na svakom koraku tko “duboko i široko” gleda.

Asja Bernetić zaslužila je našu pozornost, divljenje i neka nam bude i uzor i zvijezda vodilja kako se iz poteškoća i boli rađaju čiste ljepote iz sveobuhvatnosti svih talenata, potencijala i okolnosti.

DU Sportivo čestita Asji, uz divljenje! Čestitamo i Društvu multiple skleroze DNŽ sjajnih 20 godina djelovanja! 

Bit ćemo u petak od 18 sati hotelu Lapad i zabilježiti dan koji će sasvim sigurno svima ostati u posebnom kutku srca, kao još jedan poticaj da budemo još bolji ljudi, uz dodatnu osviještenost po svim prethodno navedenim poantama.

“Klik na Foto” vodi Vas na prebogati Jelovnik Pizzerije Mamma Mia, vrijednog Pokrovitelja DU Sportiva

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *