LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

EUROPEAN PARA CHAMPIONSHIPS ROTTERDAM U 10 SPORTOVA Jelena Brešković izgubila u borbi za broncu

Rasprodana Rotterdam Ahoy arena na Ceremoniji otvaranja!

Predstavlja nas 19 hrvatskih sportaša koji će nastupiti u šest sportova – boccia (7), parastreljaštvo (5), tenis u kolicima (2), džudo za slijepe i slabovidne (2), paratekwondo (2), te parabadminton (1).
Svečanom ceremonijom u Rotterdamu je otvoreno prvo izdanje European Para Championships 2023., multi sportski događaj na kojem će se istovremeno organizirati Europska prvenstva u čak 10 parasportova. Sudjeluje više od 1.500 parasportaša iz 40 zemalja.

2F Vege Fruit – Trgovina na veliko voćem i povrćem – Zapanjujuće raznovrsna i ogromna ponuda – “Klik” na Foto vodi Vas na LinkedIn i izravan kontakt

Prvog dana natjecanja nastupili su džudaši Jelena Brešković i Josip Tonžetić u konkurenciji slijepihi slabovidnih.
Mlada 19-godišnja Kaštelanka je u Rotterdamu branila broncu s posljednjeg EP-a u Cagliariju prošle godine. Nažalost, ovoga puta nije uspjela, premda je bila korak do nove bronce. U susretu za treće mjesto u kategoriji J2 (slabovidni) do 57 kg izgubila je od Španjolske Marte Arce Payno.
Brešković je u prvoj borbi izgubila od Ukrajinke Ljudmile Jakimčuk koja je stigla do polufinala i “povukla” hrvatsku džudašicu u repesaž gdje je izgubila od Španjolke.
Pobijedila je Ukrajinka Inna Syč, srebro je osvojila Turkinja Zeynep Celik, dok je druga bronca pripala Njemici Ramoni Brussig.
Josip Tonžetić je nastupio u J2 kategoriji do 73kg i poražen je u prvom kolu od Rumunja Daniela Vargoczkija koji je potom izgubio iduću borbu.
Svečanost otvaranja prvog europskog prvenstva u više parasporta održana je u rasprodanoj Rotterdam Ahoy dvorani, a predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC) Andrew Parsons je naglasio važnog prvog izdanja ovog natjecanja
Nadam se da ćemo inspirirati druge gradove da budu domaćini ovih igara u godinama koje dolaze. Važno je ostaviti nasljeđe. Mnogi sportaši koji će se natjecati u Parizu sada su ispred mene. Samo još ne znamo tko su. I to je ljepota sporta,” kazao je predsjednik IPC-a.
Nizozemska ministrica sporta Conny Helder istaknula je kako je organizacija EPC u Rotterdamu “prva pobjeda“.
Što se mene tiče, prva pobjeda je već iza nas. Pritom mislim na činjenicu da stojimo ovdje. Sport je ključan za ravnopravno, uključivo društvo. Sport mora biti dostupan svima, a to još nije slučaj. Priroda Europskog para prvenstva sigurno će pomoći u podizanju svijesti,” poručila je.
Tags:

You Might also Like