LOADING

Type to search

DU Sportivo 24 / 7 / 366 Du Sportivo©

EYE OF THE BEHOLDER Pet komada Hajdukovih juniora

Rad, vjera u sebe, borba, poštenje i znanje…

Sa posljednjom bakljom zasluženog veličanstvenog dočeka neka krene miran san svakog djeteta ove briljantne generacije. San da obuku Hajdukov dres i odvedu ga konačno do naslova prvaka Hrvatske, te ne sumnjamo i da jednog dana budu – “Vatreni”

Juniori Hajduka – odjekuje Hrvatskom i Europom posljednjih mjeseci u najljepšim činjenicama i poantama za one koji ih znaju izvući. Hajdučko je to blago, škrinja čistih zlatnika koje i nadalje treba držati polegnute na čistom pamuku. Zalog budućnosti i odsjaj slavnih vremena „Majstora s mora“.

Zadivljujuće Facebook i Instagram platforme krovnog pokrovitelja DU Sportiva Banje Beach restaurant, lounge & club

Stvorila je ova kohezivna momčad atmosferu buđenja i sasvim nepravedno zvuči riječ – iznenađenje. Lijepa je to pojavnost, ali više prikladna pojmu trenutka ili malo trenutaka. U kontinuitetu jedne sezone, te godina mukotrpnog rada koji su iza njih u Klubu – iznenađenje gubi na pojavnosti i pojavljuje se „bijela magla“ koja se svojim radom, vjerom u sebe, borbom, poštenjem i znanjem spustila i na elitne stadione Europe. Prepoznala je to naravno i UEFA – „Kakva ekipa, kakva sezona“…

To je „pet komada“ Hajdukovih juniora, dok su pet komada u mreži – jedan susret. „Bilim tićima“ je žao i njima je najteže, skupa sa vrsnim i mudrim trenerom Marijanom Budimirom i najbližim stožerom. Dokazali su da su u punom smislu riječi sportaši koji streme tituli i to europskoj, a “suza sportaša je prepuna znoja, krvi i muke”.

Klik na sliku vodi Vas u Predvorje Raja – Menu krovnog pokrovitelja DU Sportiva

Kakav je daljnji put ove generacije, koja je na završnom turniru imala tri igrača od šesnaest godina i jednog od petnaest? Jedini odgovor je u razvojnoj strategiji Kluba čiji “grb čuvaju pokraj srca“. Neki zazivaju da ih se prometne u prvotimce i drastično podmladi momčad. Namjere su dobre, ali takva bi strategija možda dovela da „svijeća dogori prije zore“, jer u znanosti su zapisani razvojni koraci sportaša na “planinskom usponu do seniorske momčadi”. Zazivamo da se taj put slijedi i mladiće pusti da rade i rastu u mirnom okruženju.

Marijan Budimir – Trener Hajdukovih juniora

Oni su svjesni svega, dokazali su zrelost i iznad svoje nogometne i ljudske dobi, ali – najveća nagrada bi im bila mir i najbolji uvjeti rada, te crtanje staze razvoja doslovno korak po korak, koliko se može u današnjem predinamičnom nogometnom okružju, gdje E-mailovi s milijunima od silne količine završavaju i u „neželjenoj pošti“.

Apetit Hajduka neka bude gladan, ali gladan zdrave budućnosti, koju imaju u svome dvorištu i svakako im pripadaju priznanja jer i oni, uz roditelje i bližnje odgajaju ovu divnu rascvjetalu mladost i hrane ih znanjem i taktikama po kojem je Split u svijetu prepoznat.

Foto: Robert Matić / HNK “Hajduk”

S posljednjom bakljom zasluženog veličanstvenog dočeka neka krene miran san svakog djeteta ove briljantne generacije. San da obuku Hajdukov dres i odvedu ga konačno do naslova prvaka Hrvatske, te ne sumnjamo i da jednog dana budu “Vatreni”.

“Mladim Splićanima čestitamo na odličnoj europskoj sezoni, odigranoj na ponos hrvatskog nogometa!” – divna je čestitka juniorima Hajduka iz Hrvatskog nogometnog saveza.

Strpljenje je ključ, među brojnim ključevima i sasvim sigurno otključava „vrata trofejnih dvorana“. Razumljiva je i besparica, pa sumnja logično uvijek odlazi i na prodaje i „rascjep popola“ juniorskog kruga – postignuća vrijedne Omladinske škole. Uz najljepše želje, nadamo se najidealnijem raspletu ne samo za Hajduk, nego i za svaki nogometni klub u sličnim scenarijima.

Sve je razumljivo. Ali ipak su najrazumljiviji pojmovi koje su nam Oni dali – rad, vjera, borba, poštenje i znanje. Čestitke od srca svima njima, stručnom stožeru, Hajduku i cijeloj Hajdukovoj obitelji!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *