LOADING

Type to search

Dječji sport Natjecanja

STRELJAŠTVO Juniorke “Dragovoljca” sa zlatnim godinama na obzoru

Dragulji!

Proteklog vikenda održano je u Solinu juniorsko Prvenstvo Hrvatske, zračna puška 10 metara ISSF. Nastupile su i tri članice SD “Dragovoljac”, dragulji Kluba – Dea Duper, Lidija Vukelić i Iva Džakula.

U konkurenciji od skoro 70 natjecateljica naše cure su ostvarile sjajan rezultat, uzimajući u obzir ključnu činjenicu da su dvije od njih ipak kadetkinje (Iva Džakula i Lidija Vukelić) i jedna mlađa juniorka (Dea Duper), te je pred njima još pet godina nastupanja u kategoriji juniorki.

U kategoriji mlađih juniorki Dea je s 587.9 krugova osvojila 31. mjesto, Lidija s 572.8 krugova 42. mjesto, dok je Iva sa 565.1 kruga zauzela 44. mjesto.

SD “Dragovoljac” brusi svoju mladost, pod palicom trenera koji prate njihove korake, u ovom izuzetno zahtjevnom sportu, gdje djelići milimetra presuđuju u svakom pucnju. Svaki trening je “prelaženje mentalnih limita i čvrstine, te besprijekorne tehnike”. U kontekstu ostvarenog rezultata u Solinu mnogo je toga zapisano – Dragulji mogu samo naprijed prema vrhu i svim logikama tamo će i završiti, jer talent i rudarski rad redovito nose uspijeh.

Tijekom svibnja još dva natjecanja Prvenstva Hrvatske su pred nama, serijskom puškom 10 metara u Zagrebu i Osijeku.

Medalje uvijek znojem sjaje…