LOADING

Type to search

DU Sportivo 24 / 7 / 366 Du Sportivo©

“EYE OF THE BEHOLDER” Kada će “niza stepenice” letjeti uprave umjesto trenera?

Ocijenili Gledatelji…

Strategija? Vizija? S podlogom naravno. Ili stihijske, “podrazumijevajuće” ambicije temeljene na imenu / tradiciji klubova.

Od najvećih se očekuju naslovi, od “srednjaka srednjaci”, od utopljenika nekakva obala, samo da žive u tom “nekom rangu”, koji god bio, bez žara, u čini se općoj sportskoj apatiji.

Apatija nastaje i “beskrvnim boravkom” na vrhovima”. Apatija je naravno i u sredini, te svakako i u provaliji.

Ne bi tome bilo tako da se “zdravo živi i razmišlja”. Kako će klub zdravo živjeti, kada i čovjek u vrtoglavoj brzini svijeta nezdravo živi. Podsjeća na bezukusnu instant kavu. Strategija? Što li je to.

Već odavno me žalosti kako treneri često i sve brže od “raspakiranja kofera” lete naglavačke niza stepenice. Tko preživi sezonu smatra se junakom. Dvije?

Pizzeria MAMMA MIA – 25 godina s Vama – “Klik na Foto” vodi Vas na Jelovnik

Taoci su često “ispijača instant kave”. Ambicije lete u nebo nakon tri pobjede. Iste te ambicije jure u bezdan nakon tri poraza. Normalno? Dugoročni ciljevi? Pruže li “instant ispijači kava” treneru ruku nakon što su skupa “prelistali knjigu kratkoročnih, pa srednjoročnih, pa dugoročnih ciljeva”? Ili se postupa na način kada često bez čitanja prihvatimo klikom miša “uvjete korištenja” nečega. Da, nažalost – “nečega” je sve češći pojam.

Nagledali smo se uprava koje nikada u životu nisu loptu ili rekvizit u ruke uzeli. Pravdat će se skupom menadžerskih sposobnosti, što ne osporavam, ali takva često “blijeda lica” koja bi se trebala češće crveniti naspram trenera, također bi trebali imati jedne stepenice niz koje “lete iz kluba” nakon kolektivnog neuspjeha. Jedne stepenice lijevo, jedne stepenice desno…

 

Ocijenili Gledatelji…

Provjetravanje prostorija nikada ne počiva na otvaranju samo jednog prozora…

Ovaj tekst trebao bi biti dulji, dublji, ali sasvim sigurno je izrečen jasan kontekst da ako već postoje “potrošne robe” – onda neka taj “izlog odgovornosti” bude prostraniji, za logično – više krivaca.

I da, postoje i “strategije zablude i beskonačno lutajućih pravaca”. Čak i ako misliš da posjeduješ strategiju.

Prolazna ocjena? Prosjek gledatelja na svim sportskim događanjima u Republici Hrvatskoj.

Ocijenili gledatelji. I to poraznom ocjenom. Gledatelji za koje se valjda i igra. Valjda, nadamo se (još)…

P.S. Čestitke i Podrška iznimkama!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *