LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

EUROPSKO PRVENSTVO U PARA STOLNOM TENISU U SHEFFIELDU Anđela Mužinić Vincetić osvojila zlatnu medalju!

Neprocjenjivo vrijedno Zlato i direktan plasman u Pariz!

Najbolja hrvatska parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Sheffieldu ostvarivši jedan od svojih najvećih uspjeha u pojedinačnoj konkurenciji.

Nakon što je prošle godine osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Granadi, Mužinić Vincetić je ove godine postala najbolja na “Starom kontinentu“.

Tokio, 24.08.2021 – Hrvatska stolnotenisačica Anđela Mužinić tijekom meča kvalifikacija u stolnom tenisu na Paraolimpijskim igrama Tokio 2020 protiv Michaele Brunelli iz Italije.
foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Njezina je to četvrta medalja u pojedinačnoj konkurenciji na Europskim prvenstvima, ali i prvo zlato nakon dva srebra (2015, 2017) i jedne bronce (2019).

“Sretna sam jer je ovo moja četvrta medalja s europskih prvenstava u pojedinačnoj konkurenciji, te prvo zlato. S ovom medaljom sam izborila i Paraolimpijske igre u Parizu jer prvaci kontinenata imaju direktan plasman za Pariz,” kazala je Anđela Mužinić Vincetić.

Na putu do zlata u kategoriji 3 je ostvarila tri uvjerljive pobjede u skupini, potom je u polufinalu porazila Slovakinju Alenu Kanovu sa 3-1, da bi u finalu bila bolja od Talijanke Michaele Brunelli sa 3-0 koju je dobila i u skupini.

Prezadovoljna sam igrom, na putu do zlata izgubila sam samo jedan set,” dodala je Mužinić Vincetić koja je zajedno s Helenom Dretar Karić osvojila dvije paraolimpijske medalje – srebro u Rio de Janeiru (2016), te broncu u Tokiju (2020).
Anđela i Helena zajedno imaju i četiri europska zlata (2013, 2015, 2017, 2019), a peto će loviti u Sheffieldu (ulovili su ga op.a.)

U Sfeffieldu ću još igrati u paru s Helenom, te mix s Tomislavom Špaljem. Izašao je ždrijeb i nadamo se najboljem,” najavila je.

FRENDY – “2.920 kg Dobrote i Kvalitete u svakom kamionu” – Zlatni Pokrovitelj rubrike Hrvatskog paraolimpijskog odbora na DU Sportivu

Ovo je prva Anđelina zlatna medalja u pojedinačnoj konkurenciji. Znali smo da ona ima kvalitetu više od svih drugih suparnica, ali to je trebalo potvrditi i na terenu. Dobro smo se pripremili za EP, a to nam je i dobra priprema za Pariz koji je Anđela potvrdila je se kao kontinentalna prvakinja direktno plasirala. Nakon Tokija smo unaprijedili njezinu igru i ovaj rezultat je potvrda da smo na najboljem putu da možemo konkurirati azijskim igračicama,” dodala je njezina trenerica Mirela Šikoronja Ivančin.

U istoj kategoriji igrala je i Helena Dretar Karić no s jednom pobjedom i dva poraza nije prošla skupinu.

Od ostalih hrvatskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji Pavao Jozić i Borna Zohil su poraženi u osmini finala svojih kategorija.

Jozić je u kategoriji 7 osvojio prvo mjesto u skupini s tri pobjede, no u susretu osmine finala izgubio je od Nijemca Henrika Meyera sa 1-3.

Borna Zohil je u kategoriji osam bio prvi u svojoj skupini s dvije pobjede, no u osmini finala je izgubio od Šveđanina Emila Anderssona sa 0-3. Mirjana Lučić je u svojoj skupini kategorije 9 upisala četiri poraza, dok je Tomislav Špalj u kategoriji 4 izgubio oba meča u svojoj skupini.

Tags:

You Might also Like