LOADING

Type to search

DU Sportivo 24 / 7 / 366 Du Sportivo©

BRAVO ZA GRAD DUBROVNIK ZA PREDIVNO OSVIJETLJENJE U PEYTONU Uz “renoviranje” prometnice!

Grad Brine…

Krenut ćemo od veće stvari – lijepo će biti proći renoviranom, osvježenom prometnicom kroz naselje Peyton. Uistinu, sve jednom dođe na red i pitanje je načina, ne toliko vremena. I uvijek ću krenuti od sebe, gledajući to vrijeme i taj način. Široki rasponi ni u teoriji ne mogu odmah ili sutra, pa nekad ni preksutra pronaći svoju “nultu točku” ili točku zadovoljenja, ispunjavanja svih zadaća u “eksploziji trenutka“.

Prioritet nadraste jučerašnji prioritet i gradi se takozvano stepenište, gdje itekako moraš biti fokusiran što je danas, a što sutra. I uvijek valja krenuti od nas samih, ako kojim slučajem, u slabosti, uperimo kažiprst u drugoga / druge.

Brojni su zahtjevi, zadaci, izazovi, pritisci, dvojbe, iznenađenja, trenuci, ponekad i nemoć i brojni drugi višekontekstni parametri u upravljanju jednim Gradom. I dalje od ovoga se ne usudim pisati, jer nadilazi sposobnosti i znanje.

Stanovnike Peytona obradovao je itekako novi posjet gradskih službi. Nekad su to manje primjetni posjeti, a nekad i grandiozni, pa je u susjedstvu “stvarnost i nada” – nova Škola za koju se nadamo da će uvijek biti popunjena do posljednjeg đačkog mjesta.

Jedinstvena i mirna lokacija Beach bara Dodo, podno Lovrijenca na očaravajućoj plaži Šulić, garantira užitak! “Klik” na Fotografiju vodi na preglednu Internet stranicu sa svim informacijama

Itekako će svi primjetiti i novu rasvjetu, izuzetno pametno postavljenu i nismo stručnjaci – jako modernu. Na malom raskrižju dvije uličice uspješno i bistro osvijetlila je put svima. I najmlađima, i starijoj populaciji, ali – svima. Ništa nije sitnica, pa ni mali skalin, ili metar ograde.

Doslovno sve znači da se postupno, koliko se može, Grad čini funkcionalnijim, vitalnijim, sadržajnijim, ljepšim, a to priznat ćemo svi – nije lako u okviru brojnih fiksnih, varijabilnih, a ponekad i jako neizvjesnih parametara.

Kada bi svi još malo više vjerovali u dobro – svima bi nam bolje i bilo. Tada bi i kritike bile obasjane nekim svijetlijim suncem, jer i sami smo njoj podložni, a znamo da egzaktno nije lako u bilo kojem pogledu u nutrini onome tko kritiku i prima

Samo se potrebno ponekad “prekopirati” u kožu onoga kome kritiku upućujemo. I dok je god DU Sportiva vodit ćemo se ključnim riječima i ključnom pojmu vrijednog suradnika i prijatelja našeg Portala, prof.dr.sc. Mira Jakovljevića, najcitiranijeg hrvatskog psihijatra, člana Europske akademije znanosti i umjetnosti, podebljanog na Stanford listi – Empatija.

Empatija – “Ulaženje u tuđu kožu ili situaciju”. I početak prethodnog odlomka trebao bi biti osvijetljen kao Peytonske ulice – novom rasvjetom…

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *