LOADING

Type to search

Dječji sport Natjecanja

21. SUSRET SPORTSKE LIGE U OSIJEKU ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU Gošk Dubrovnik Special Power Team

Puna Podrška!

Izvor Fotografija: Službene stranice Grada Dubrovnika

Dvadeseto izdanje turnira Special Power League održalo se u Gospinom Polju u listopadu ove godine i pamtimo prvi nastup sekcije NK GOŠK Dubrovnik 1919. pod nazivom “GOŠK Dubrovnik Special Power Team“, osnovane u svibnju ove godine.

Special Power League je Sportska liga za djecu s teškoćama u razvoju, koju je 2018. godine osnovala udruga „Akademija zdravog življenja“ iz Pule, a pridružili su joj se Hrvatski nogometni savez (HNS), Hrvatski rukometni savez (HRS), Zaklada Mateo Kovačić, kao i brojne udruge, te nogometni i rukometni klubovi iz Hrvatske i inozemstva.

GOŠK Dubrovnik Special Power Team radosno je otputovao u Osijek početkom prosinca i nastupio na 21. izdanju Lige.

DU Sportivo pozdravlja i želi puno radosti Djeci i nadalje i čestita im!

Svima koji su omogućili i sudjeluju u realizaciji ovog vrijednog projekta pohvale i sretno u daljnjem razvoju i privlačenju novih malih sportaša.

“Klik” na Fotografiju vodi Vas na spektakularnu Internet stranicu Krovnog pokrovitelja DU Sportiva i Zlatnog pokrovitelja Dječje rubrike

Napomenimo da se Grad Dubrovnik priključio Special Power League još u rujnu prošle godine prihvativši inicijativu Akademije zdravog življenja iz Pule, upravo u vrijeme formiranja posebne stavke u Proračunu Grada Dubrovnika za sportske aktivnosti osoba s invaliditetom i djece s poteškoćama u razvoju, po čemu je Dubrovnik prvi u Republici Hrvatskoj.

U 2023. godini Grad Dubrovnik je s ukupno 64.177,00 eura sufinancirao sportske programe za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju šest dubrovačkih klubova. Za istu je namjenu u Proračunu Grada Dubrovnika za 2024. osigurano 130 tisuća eura.

Čestitke i neka se napreduje i nadalje u ovom nadasve korisnom projektu za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju.

DU Sportivo kada god može prenijet će predivne i točne riječi predsjednika HPO-a gosp. Ratka Kovačića: “Oni se ulaskom u sport više ne osjećaju kao bolesnici, nego kao sportaši“.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *