LOADING

Type to search

Hrvatski paraolimpijski odbor

PARABOĆANJE Srebro hrvatskog para na World cup u Montrealu

Srebro za Arambašić i Komara i veliki korak prema Parizu!

Hrvatski paraboćari Anamaria Arambašić i Davor Komar osvojili su srebrnu medalju u konkurenciji BC4 parova na World Boccia Cupu u Montrealu načinivši veliki korak prema plasmanu na Paraolimpijske igre u Parizu 2024.

Arambašić i Komar su nedavno slavili na World Boccia Intercontinental Challengeru u Zagrebu, a sada su na World Cupu u Montrealu, koji je rang iznad, osvojili sjajno drugo mjesto. Čestitke!

Turnir su otvorili uvjerljivom pobjedom protiv Amerikanaca Cassie Mitchell i Nicka Taylora 9-3, dok su u drugom kolu skupine odmjerili snage protiv Kanađana Alison Levine i Iuliana Ciobanua. Nakon četiri igre bilo je 2-2, pa se utakmica odlučivala u tie breaku gdje su, na kraju, doslovno milimetri presudili u korist Kanađana.

Hrvatski par je potom u četvrtfinalu igrao protiv dobrih poznanika iz Njemačke, Anite Raguwaran i Borisa Nicolai, koje su pobijedili u finalu zagrebačkog turnira. U Montrealu su Anamaria i Davor bili još uvjerljiviji slavivši sa 6-0.

U polufinalu su su bili bolji i od svjetskih prvaka Kolumbijaca Leidy Chica Chice i Dubana Celyja i s uvjerljivih 6-2 izborili finale gdje su ih ponovo čekali Kanađani. Iako je naš par poveo sa 2-0, Mitchell i Taylor su ponovo bili bolji i na kraju su slavili sa 6-2. Zahvaljujući sjajnom rezultatu u Montrealu, naš BC4 par je napredovao na šesto mjesto na svjetskoj rang-listi.

Arambašić je bila odlična i u pojedinačnoj konkurenciji turnira osvojivši četvrto mjesto. U prvom kolu je uvjerljivo sa 7-0 porazila Japanku Ami Tonoshi, potom je zadnjom boćom izborila 4-3 pobjedu protiv Njemice Anite Raguwaran, da bi u četvrtfinalu mirnom i sigurnom igrom sa 9-0 slavila protiv Britanke Fione Muirhead.

“Klik” na Fotografiju vodi Vas na spektakularnu Internet stranicu Krovnog pokrovitelja DU Sportiva

Prva igračica svijeta, Kolumbijka Leidy Chica Chica u polufinalu i treća igračica svijeta Kanađanka Alison Levine iz Kanade, u utakmici za treće mjesto pokazale su se kao još uvijek nesavladive prepreke, no polufinale Svjetskog kupa i dalje ostaje sjajan rezultat, pogotovo ako znamo da će se Anamaria zahvaljujući zarađenim bodovima popeti na deveto mjesto svjetske rang-liste u kategoriji BC4 žene.

U kategoriji BC4 muški Davor Komar je zapeo već u skupini zauzevši na koncu 10. mjesto. Naš jedini boćar koji je nastupio na paraolimpijskim igrama pobijedio je Portugalca Domingosa Vieiru i Kolumbijca Dubana Celyja, no izgubio je od Brazilca Marcelosa dos Santosa. Na koncu se zatvorio krug između Brazilca, Kolumbijca i Komara u kojem je naš boćar imao najlošiji skor te tako završio na trećem mjestu u grupi.

Klik na sliku vodi Vas u Predvorje Raja – Menu krovnog pokrovitelja DU Sportiva

Ista stvar se dogodila i Dori Bašić u kategoriji BC1 žene. Dora je igrala u skupini A, u kojoj su bile još Yushae Andrade iz Bermuda i Japanka Hiromi Endo. Dora je najprije poražena od Japanke Hiromi Endo (1-5) a potom je pobijedila Andrade (4-3). O prolasku u drugi krug odlučivao je međusobni skor, u kojem je Dora bila najlošija i nije uspjela proći dalje te je turnir završila na osmom mjestu.

I Davor Komar i Dora Bašić će nakon ovog turnira pasti za po jedno mjesto na svjetskoj rang listi, no i dalje ostaju u samom vrhu – Dora na trećem, a Davor na petom mjestu, što je dijamantno vrijedan doseg.