LOADING

Type to search

Dječji sport Natjecanja

ŠAH Otvoreno kadetsko Prvenstvo Dubrovnika uz rekordan broj sudionika

Pohvale svoj djeci, šahovskom klubu, mamama i tatama…

Organizacija ovakvih turnira nužna je upravo za dječji razvoj i Šahovski klub Dubrovnik nastavit će u tom smjeru djelovati, jer itekako misle na budućnost i ovim putem ih pohvaljujemo za takvo plemenito djelovanje na radost najmlađih

Proteklog se vikenda u klupskom prostoru Šahovskog kluba Dubrovnik igralo Otvoreno kadetsko prvenstvo Dubrovnika u pravom, klasičnom šahu. Sudjelovao je rekordni broj šahista, njih dvadeset i troje, uzrasta od 7 do 16 godina, od čega 18 iz Grada, troje iz Vela Luke i dvoje s Mljeta.
Igralo se 7 kola, tempo 30’+30”, a na kraju je tijesnu pobjedu odnio Matej Perak sa 6 bodova, ispred drugoplasiranog Emanuela Tomasija (Vela Luka) također sa 6 bodova, i trećeplasiranog Tonka Sebastijana koji je osvojio 5 i pol bodova. I Matej i Emanuel pobijedili su u 5 susreta, a u dva remizirali, no po dodatnim kriterijima bolji je bio Matej i tako zasluženo osvojio prvo mjesto.
Trojica prvoplasiranih, Perak, Tomasi i Sebastijan, nagrađeni su pokalima, medaljama i poklonima u vidu šahovske opreme.
U zasebnim kategorijama, najbolji kadet do 8 godina (U8) je Andrija Crnčević s 3 i pol boda. U kategoriji do 12 godina (U12) Franko Matana s 5 bodova, dok je najbolja kadetkinja Maja Franulović s 4 i pol boda.

Zadivljujuće Facebook i Instagram platforme krovnog pokrovitelja DU Sportiva Banje Beach restaurant, lounge & club

Bez uobičajene kurtoazije – iskrene pohvale idu svima, neovisno o rezultatu koji su postigli. Nije nimalo lako odigrati sedam partija u tri dana, pri tom poštujući mnoga pravila šahovske igre, igranja na sat, zapisivanja poteza i druge. Većem dijelu djece ovo je bio prvi takav službeni turnir.
Za one neinicirane šah izgleda poput pukog i beskrajno dosadnog micanja nekakvih figura po tamo nekakvoj ploči, no za one koji se naoružaju hrpom upornosti i strpljenja počinje se otvarati skrivena i neiscrpna ljepota šaha.
Nadaju se iz ŠK Dubrovnik da je barem dio djece “zagrizao u taj kolač”, vrijeme će pokazati, a na svima nama, kako klubu tako i roditeljima, stoji obveza da im na tom putu pomognemo, te svakako da djeca saznaju za šah, što on donosi, te da će putem ovakvih i sličnih turnira steći i nove prijatelje i novu temu u svojim brojnim dječjim razgovorima.
Organizacija ovakvih turnira nužna je upravo za njihov razvoj i Šahovski klub Dubrovnik nastavit će u tom smjeru djelovati, jer itekako misle na budućnost i ovim putem ih pohvaljujemo za takvo plemenito djelovanje na radost najmlađih.

“Klik” na Fotografiju vodi Vas na spektakularnu Internet stranicu Krovnog pokrovitelja DU Sportiva

Za kraj, osim same šahovske organizacije ovakvog turnira nimalo manje važan dio je skrb o djeci. Naime, često završe partiju u petnaestak minuta i onda, naravno, krenu svojim dječjim poslom – igranje, trčanje, skakanje, lovica, vikanje. Zato iz Kluba neizmjerno zahvaljuju tatama i mamama koji su odradili babysitting, catering, tješenje i sve što ide uz ovakav dječji turnir. Savršeno organiziran turnir…