LOADING

Type to search

Dubrovački sport Natjecanja

ČETVRTFINALE DOIGRAVANJA “SUPERSPORT” 1. HMNL Majstorica majstorski majstorima

Nema dovoljno vrijednog naslova teksta za Square!

Pristrano pisan tekst? Da! Objektivnost je u današnjim vremenima siv pojam i nekako dosadan. “Družina Bijesnih pasa poput Squareove” otvara “škrinju radosti” za tisuće žitelja našeg Grada i kako ne biti pristran. “Pristrani” su i oni – prema svakom svom navijaču i svakom ljubitelju malog nogometa u Hrvatskoj, pa i šire. 

Uspjeli su! Prvi je potpisnik ovih redaka uoči početka četvrtfinalnih ogleda između Squarea i Crnice mislio da će biti lakše, pa i lako u smislu “2-0” i odmor i dodatnu pripremu momčadi uoči polufinala. Ispalo je preteško, infarktno, ali – itekako pravedno. Square je dokazao da je u svim ukupnostima koje tvore jednu momčad i klub bolji od Crnice.

U majstorici koja je završila 6:3 smo gledali “udare munja” naših velemajstora, “mentalna planina” utjelovila se ispred Šibenčana, izvedba dostojna ekipe koja juriša na tron prvaka i dekor prepune dvorane u Gospinom polju s hukom koji “nosi igrače prema suparničkim vratima“, gostima stvara prokleto težak pritisak i osamljenost, ali ih i pozdravi na kraju. Squareu ovacije, gostima čestitke – bili su itekako dostojan i tvrd protivnik favoritu.

Klik na sliku vodi Vas u Predvorje Raja – Menu krovnog pokrovitelja DU Sportiva

Poluvrijeme 3:1 pogocima Hrkaća i dvaput “silovitog malonogometnog šarmera” Marinovića, uz osjećaj da si korak do toliko željenog plasmana dalje – takav je zasigurno bio ugođaj u svlačionici tijekom odmora, gdje trener Antun Bačić uvijek nalazi pravi pristup, riječi koje usmjeravaju igrače za nastavak i konkretne taktičke zamisli “jednog uistinu mudrog i analitičkog stratega“.

“Klik” na Sliku vodi na sponzora DU Sportiva, koji svojim “zlatnim rukama” KROJI DOSLOVNO SVE

Nastavak je donio i dodatni naboj, što je i razumljivo. Nije mali ulog bio u igri, stoga je i nervoza ili koji nepromišljen potez već otputovao u zaborav nakon sportskih pozdrava aktera na kraju susreta. Daleko najatraktivniji ogled četvrtfinala i Olmissum koji je čekao svog suparnika nije mirno spavao, a sada zasigurno imaju i noćne more. Na njihovo dvorište jurišaju “Bijesni psi” i koliko god se uzdali u prednost domaćeg terena ili vjeru u svoje mogućnosti i kvalitete – 55 / 45 po našem mišljenju u izgledima prolaska u finale ide Squareu.

Psihologija uvelike utječe na izvedbu (enormno teške ispite su položili), Square je i “dubrovački sportski hit”, Gospino polje teško je osvojivo, kvaliteta igračkog kadra neupitna s trenerom koji zna što radi, Klub u svim segmentima ujedinjen i zdrav, podjednako dobro igraju i doma i u gostima, s borbenošću koja prelazi često i maksimume kod svakog pojedinca. 

Square osokoljen putuje dalje doigravanjem. Olmissum je u dva ogleda svladao Pulu i pokazao kvalitetu, mentalnu čvrstinu i stabilnost. U prvom ogledu 0:2 su “izvrnuli” na 3:2, dok su u drugom susretu uspješnije izveli “okrutne šesterce“. Međutim, ne spavaju mirno. Znaju da ih čeka pakao “Squareovih jurišnika” i kiks u prvom susretu “otvorio bi im napola vrata provalije”.

Olmissum i Square igraju u petak navečer. U Cetinu se bacaju sve prošle zasluge i jednih i drugih, te “novi špil karata” se otvara za stolom, gdje su potrebni i znanje, ali i sreća u tako ravnopravnim dvobojima.

Pristrano pisan tekst? Da! Objektivnost je u današnjim vremenima siv pojam i nekako dosadan. “Družina Bijesnih pasa poput Squareove” otvara “škrinju radosti” za tisuće žitelja našeg Grada i kako ne biti pristran. “Pristrani” su i oni – prema svakom svom navijaču i svakom ljubitelju malog nogometa u Hrvatskoj, pa i šire.

Najava dvoboja na dan susreta u petak na DU Sportivu – “Prijatelju pristranosti“…